Ugrás a cikkhez
Reklám

Majd három év telt el a Forma1-es pilóta tragikus síbalesete óta. A Schumacher család ügyvédje most a bíróságon számolt be a pilóta állapotáról egy most kezdődött kártérítési perben.

Michael Schumacher, egykori Forma 1-es pilóta 2013. december 29-én szenvedett komoly síbalesetet: fejsérülését még aznap megoperálták. Állapota azonban kritikus volt, így orvosai a mesterséges kóma mellett döntöttek. Fél év elteltével, 2014 júniusában Schumacher menedzsere, Sabine Kehm arról számolt be, hogy a pilóta kijött a kómából, és már át is szállították egy lausanne-i rehabilitációs intézménybe; szeptemberben pedig már a család saját otthonába vitték át. A család azóta elzárkózik a sajtó kérdései elől, a rajongók megértését kérik, hozzátéve, ha jelentősebb fordulat áll be Michael állapotában, arról értesíteni fogják őket.

Tavaly decemberben a Bunte című német bulvárlap arról számolt be, hogy Schumacher jobban van, és újra tanul járni. A család azonnal cáfolta a hírt, és kilátásba helyezte, hogy feljelentést tesz a lap ellen. Egyébként nem ez volt az első alakalom, hogy a valóságnak nem megfelelő információ látott napvilágot a pilóta állapotáról, épp ezért döntött végül úgy a család, hogy (részben személyiségi jogok miatt, részben pedig azért, hogy a hasonló balesetet szenvedettek hozzátartozóit ne tévesszék meg) perelni fog.

A múlt héten indult tárgyalásra most idézték be Felix Dammot, a Schumacher család ügyvédjét, aki elmondta, szemben az eddigi híresztelésekkel, Michael Schumacher nem tud felállni és nem tud járni. Ennél több, hivatalosan megerősített hírt azonban továbbra sem lehet tudni.

(Híradó)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából