Ugrás a cikkhez
Reklám

Meglepő támogatót szerzett magának Donald Trump: legújabb csatlósaként Barack Obama amerikai elnök féltestvérét gyűjtötte be. Malik Obama Kenyában próbált politikai karriert befutni, de csúfos kurdarcot vallott. Most Trumptól várja a csodát.




Malik Obama – aki egy ideje már nem ápol jó viszonyt az amerikai elnökkel – elmondta a New York Postnak, hogy ő Donald Trump kezébe helyezné az Egyesült Államok irányítását, hiszen ő szívből beszél az emberekhez. A “Make Amerika Great Again” szlogen szerinte nagyon jó ötlet, és szívesen találkozva a milliárdossal személyesen is.

A lap szerint Malik Obama egy éve beszélt utoljára testvérével, és bosszantónak találta, hogy Barack Obama nem volt hajlandó bevetni elnöki befolyását az ő politikai törekvéseinek megkönnyítésére. Malik ugyanis egy délnyugati kenyai megye, Siaya kormányzóságát nézte ki magának 2013-ban, de “elnöki segítség” nélkül nem tudta megszerezni a pozíciót.

Obama 58 éves bátyja szülőfalujából, Kogelóból kritizálta az elnököt. Demokrataként csalódottságának adott hangot, és még azt is bevallotta, hogy testvére adminisztrációjának hiányosságai döbbentették rá, hogy lehet, hogy oldalt tévesztett.

Malik Obama testvérétől merően különböző külpolitikai irányvonalat képvisel, 2012-ben megjelent biográfiáját elhunyt apján kívül Kadafi líbiai diktátornak ajánlotta, szerinte ők voltak azok, akik naggyá tették a világot. Bevallása szerint az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor Hillary Clinton demokrata elnökjelölt email botránya elkezdődött.

Egymástól távol nőttek fel

Az elnök és Malik apja, id. Barack Obama ’59-ben költözött Kenyából az Egyesült Államokba, mikor Malik 1 éves volt, Malik anyja pedig húgával volt terhes. Apjuk azonban hátrahagyta őket és megkezdte tanulmányait a Hawaii Egyetemen, ahol találkozott későbbi feleségével is, Obama elnök anyjával. A nagycsalád tagjai ’85-ig nem látták egymást.




Malik idén szeretne visszatérni az Egyesült Államokba, hogy novemberben Trumpra voksolhasson. A milliárdos is nagyon örül támogatásának, és a Twitteren azzal vigasztalta, hogy még rengeteg olyan ember van, aki nem azt kapta Barack Obama elnöktől, mint amit elvártak volna.

“Malikkal bizonyára nagyon rosszul bánt az elnök – mint ahogyan mindenki mással is” - írta.

Wow, President Obama's brother, Malik, just announced that he is voting for me. Was probably treated badly by president-like everybody else!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2016. július 24.

(Híradó)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából