Ugrás a cikkhez
Reklám

Fatvát adott ki az Barbár Állam, amiben azt rendeli el: minden kislányt, amint megszületik a kórházban, körül kell metélni, magyarán el kell távolítani a csiklójának egy részét.

A fatváról egy jól értesült kurd politikus adott hírt, akinek jó föld alatti kapcsolatai vannak Moszulban. Az iraki nagyváros 2014 augusztusa óta van az Iszlám Állam befolyása alatt, és korábban ő is ott politizált a Kurdisztáni Hazafias Szövetség színeiben. Információi szerint az ISIS nyomást gyakorol az anyákra, hogy újszülöttjeiket még a kórházban metéltessék körül. Aki ezt megtagadja, az pénzbüntetéssel és testi fenyítéssel számolhat.




Egyébként már a múlt nyáron is érkeztek jelentések egy ISIS-fatváról, ami elrendelte, hogy minden nő csiklóját meg kell csonkítani, de ezt akkoriban többen is hamisítványnak minősítették. Ez a mostani infó azonban már igaznak tűnik - írja a Bors.

Az informátorok szerint a moszuli kórházban speciális kezelőhelyiségeket alakítottak ki a körülmetélés elvégzésére, ahol részben vagy teljesen eltávolítják az újszülött kislányok csiklójának külső, látható részét. Arról nincsenek hírek, hogy az Iszlám Állam által felügyelt területen más kórházakban is bevezették-e ezt a gyakorlatot, hiszen csak nagyon kevesen kockáztatják az életüket azzal, hogy „infókat csempésszenek ki” a falvakból, városokból.



Afrikán kívül is egyre népszerűbb lehet a véres hagyomány
Egy szakértő szerint az is elképzelhető, hogy a nyáron még csak ajánlásként fogalmazta meg az ISIS a lányok körülmetélését, de mivel kevesen követték, most erőszakkal kötelezővé tette. Irak kurd területein egyébként 2011 óta tilos ez a nők szexuális életét lenullázó eljárás, de még ott is vannak „tudósok”, akik ezt tanácsolják az anyáknak. Felmérések szerint Irak északi részén a nők több mint 70 százalékának tönkre van téve a csiklója, ami ellen felvilágosító kampányokkal próbálnak tenni.

A világon több mint 125 millió (!) nő él jelenleg, aki áldozata lett a körülmetélésnek. Arról nincsenek információink, hogy Angela Merkel alávetette-e már magát a multikulturálódást elősegítő beavatkozásnak.

(Bors nyomán)

Kapcsolódó: Napi borzalom Afrikából: a nők genitális csonkítása (+18)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából