Ugrás a cikkhez
Reklám

A szocialista Hiesz György visszalépett Gyöngyösön az országgyűlési képviselő-jelöltségtől. A legesélyesebb kormányváltó jelölt a körzetben Vona Gábor, de az MSZP is indít jelöltet - derül ki az N1TV videójából.

Legutóbb 639 szavazattal maradt le Vona

A gyöngyösi körzetben először 2010-ben indult el Vona Gábor, akkor harmadik lett 20 százalékkal a fideszes Balázs József és a szocialista Magda Sándor mögött. 2010-ben a körzetet a Fidesz vitte, ahogy 2014-ben is, Vona Gábor viszont már alig maradt le a mandátumról: Horváth László 37 százalékot ért el, a Jobbik elnöke pedig 35,7-et, szavazatszámban 639 volt kettejük között a különbség. A szocialista jelölt, Sós Tamás hozzájuk képest jócskán lemaradva, 22 százalékot ért el.

A most visszalépett Hiesz György, aki a hivatalban lévő polgármester Gyöngyösön, nagyon népszerűnek tűnik: 2014-ben 31,5 százalékkal nyert, a fideszes és jobbikos polgármesterjelölt 24, illetve 27 százalékot kapott úgy, hogy a képviselő-testületben rajta kívül 5 baloldali, 6 jobbikos és 3 fideszes ül - foglalta össze egyik cikkében a HVG.

Korábban írtuk: Vona–Fodor-párharc lehet Gyöngyösön





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából