Ugrás a cikkhez
Reklám

Először letagadta, majd elismerte az Európai Bizottság, hogy milliókkal támogatja a George Soroshoz kötődő "jogvédők" bíróknak megrendezett képzéseit. Mint ismert, csak a "Magyar" Helsinki Bizottság úgynevezett érzékenyítőtréningjein több mint százan vettek részt tavaly.




Elismerte az Európai Bizottság (EB), hogy bírák képzésére is pénzt adtak a George Soros kegyeit és anyagi támogatását élvező "Magyar" Helsinki Bizottságnak. A liberális jogvédők pénzügyi beszámolója szerint legalább három olyan programjuk futott az elmúlt években, amelyek célja a jogászok "szemléletformálása" volt, s ezeket Brüsszel finanszírozta. A Magyar Idők megkereste az EB-t, ám a testület több mint egy hét várakoztatás után azt közölte: migrációs akciókhoz igen, oktatásra azonban nem biztosítottak forrást a szervezetnek.

A "genderegyenlőségi" szóvivő beismerte

Miután a lap keddi számában megjelent, hogy feloldhatatlannak tűnő ellentmondás van a helsinkisek közhasznúsági jelentése és az uniós testület állításai között, az EB hirtelen megtalálta a hiányzó projekteket. Brüsszel „igazságügyi, fogyasztói és genderegyenlőségi” szóvivője szűkszavú levélben jelezte: a bizottság egyetemek, illetve szakmai és nem kormányzati szervezetek különféle kurzusait támogatja, majd megnevezték a Helsinki Bizottságot érintő három programot.



(Fotó: Havran Zoltán)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy hivatalos adatok szerint több mint száz bíró és igazságügyi alkalmazott vett részt az elmúlt évben a Magyar Helsinki Bizottság képzésein. A foglalkozások középpontjában a migránsok, a homoszexuálisok és a társadalom peremén élő egyéb csoportok problémái álltak. Az úgynevezett érzékenyítőtréningeket jellemzően nem egyedül, hanem más szervezetekkel, például a George Soros Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által támogatott radikális nőjogi Patent Egyesülettel vagy a homoszexuálisok pluszjogainak elismertetéséért küzdő Háttér Társasággal közösen tartják. Az is általános, hogy ezeken a programokon a társadalmi konszenzus felrúgására, társadalomformáló szerep gyakorlására buzdítják a részt vevő bírákat.

Az utóbb Brüsszel által is felvállalt, uniós pénzből megtartott képzések egyike a 9,3 millió forinttal támogatott Alapvető jogok a gyakorlatban: Európai bírák képzése a nemzetközi védelemre szorulók számára címet viselte, célja pedig, hogy „hozzájáruljon az Európai Unión belüli jogértelmezés harmonizálásához a nemzetközi védelemre szoruló személyek alapvető jogainak érvényesítése területén”. A másik a Jogászok közötti információcsere az alapjogok EU-n belüli védelmére című hatmilliós projekt. Ezt a Helsinki Bizottság a következőképpen mutatta be: „a program célja, hogy előmozdítsa az Európai Unió alapjogi chartájában foglalt emberi jogi normák alkalmazását a menekültügy területén”.

A harmadik középpontjában pedig a "rasszizmus", a "homofóbia" és általában a "gyűlölet-bűncselekmények" álltak.

(MI nyomán)

Kapcsolódó:

- Röpködnek a százmilliók a haza ellenségeinek: Soros, az EB és az ENSZ pénzéből segíti a megszállókat a Helsinki Bizottság

- Cigányok, drogosok, "érzékenyítés" - ilyen hasznos témákra kapja a százmilliókat Soroséktól a TASZ

És egy kis genderegyenlőség: Beteg kreatúrák lepték el Németország "Pride-fővárosát" - Ízelítő abból, hogyan fog kinézni Budapest is (18+)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából