Ugrás a cikkhez
Reklám

Több mint 400 millió forinttal támogatta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) működését George Soros alapítványa és egy másik, a spekulánshoz köthető szervezet. A liberális "jogvédők" egyebek között a cigányok mozgósítására és a drogliberalizáció népszerűsítésére kaptak pénzt.




A "Magyar" Helsinki Bizottságnak juttatott negyedmilliárd forintnál is többet, összesen 426 695 142 forintot biztosított a Társaság a Szabadságjogokért Közhasznú Egyesület (TASZ) munkatársainak fizetésére és a szervezet különféle programjaira Soros Nyílt Társdalom Alapítványok (OSF) hálózata és a tőzsdespekulánshoz köthető Sigrid Rausing Trust (SRT) a liberális "jogvédők" 2016-os évre vonatkozó gazdasági beszámolója szerint. A jelentésben ugyanakkor csak egyetlen hazai forrást tüntettek fel: egy magyar (?) pénzintézetet, amely egymillió forinttal támogatta a fogyatékkal élő gyermekeket segítő MONDO programot.

Az OSF összesen öt TASZ-os projektet támogatott. Köztük van a szervezet drogliberalizációs programja, melynek részeként például jogi segítséget nyújtanak kábítószer-fogyasztóknak, továbbá konferenciát, filmklubot, iskolai előadásokat szerveznek. Soros alapítványa erre a célra – megosztva bizonyos fogyatékosügyi intézkedésekkel – több mint 30 millió forintot biztosított.

A legnagyobb összeget, egészen pontosan 188 139 558 forintot viszont 2015–2016-os intézményi támogatás címén kapta a társaság. "Az intézményi támogatás keretében a munkavállalók bérköltsége, azok terhei kerültek kifizetésre, belföldi és külföldi utazások lettek elszámolva a támogatás terhére, valamint dologi jogcímként az iroda fenntartásával, az iroda működésével kapcsolatos költségek kerültek elszámolásra" – olvasható a TASZ jelentésében. A szervezet népszerűsítésére, az adományozók és az önkéntesek számának szaporítására pedig 34 200 000 forint áll az idei év végéig az egyesület rendelkezésére Soroséknak köszönhetően.

A fent említett Sigrid Rausing Trust ugyanakkor tetemes összeggel támogatta például a cigány lakosság mozgósítását – vagy ahogy a TASZ fogalmaz: a "roma jog- és érdekvédelmi szervezetek feltérképezését", amelyekkel együttműködve kívánják "előmozdítani a roma választópolgárok aktív állampolgárságát". A 2015 óta futó cigány "szólásszabadsággal" kapcsolatos, politikai részvételi jogi és jogérvényesítési programokra összesen 146 425 952 forintot kapott a TASZ. A beszámolóból kiderül, hogy ebből a pénzből kampányoltak a 2016. október 2-án tartott kvótanépszavazás ellen is.

A Trust vezetőségének tagja a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke, Chris Stone. A szervezetnek számos közös programja volt és van az OSF-fel, valamint szorosan együttműködik a tőzsdespekuláns által pénzzel kitömött társaságokkal. Az SRT emellett "barátjaként" tarja számon a szép nevű Ken Rothot, a Soros által 100 millió dollárral támogatott Human Rights Watch ügyvezető igazgatóját.

A TASZ-ra szponzorai közé tartozik még a Norvég Civil Alap is, amely többek között "érzékenyítő tréningeket" finanszírozott. (Ezek során arra "tanítják" a rendőröket, hogy cigányokat bírságolni csúnya rasszista dolog, ami természetesen kerülendő.) Hálózatépítésre szintén jutott a tőlük származó több mint 40 millió forintból. A szervezet egyik projektjének keretében ugyanis 10 vidéki civil szervezetet választottak és képeztek ki. Az erre kapott 36 367 755 forintból készítette el továbbá a TASZ azt a "tudástárat", amelyben rögzítették a felhalmozott pereskedési tapasztalatot, valamint üzleti tervet állítottak össze, s workshopot tartottak, amelynek témája a következő hároméves terv volt.

Végezetül érdemes megemlíteni, hogy a társaság 3-3 millió forintot kapott a Helsinki Bizottságtól és a magyarországi Soros Alapítvány által létrehívott Eötvös Károly Közpolitikai Intézettől a közös programjaikra. Ez utóbbival "az aktív és tudatos állampolgárság készségeit fejlesztő, a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság iránti elköteleződést elmélyítő oktatási segédanyagokat készítettek".

(Magyar Idők nyomán)

Kapcsolódó: Röpködnek a százmilliók a haza ellenségeinek: Soros, az EB és az ENSZ pénzéből segíti a megszállókat a Helsinki Bizottság





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából