Ugrás a cikkhez
Reklám



Hazudozás "keresztény" módra
Valótlanul állítja Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP képviselője azt, hogy a Gyurcsány-kormány 25 millió forintot adott a Jobbik pártalapítványának. Valójában egyetlen jobbikosnak sincs köze a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványhoz, azt Csurka István és köre hozta létre a Jobbik vezetőinek és tagjainak tudta nélkül - áll a Jobbik közleményében, alább a folytatás.

Az állami támogatás eleve nem kormányzati adomány, hanem az Alkotmánybíróság kötelezte az Országgyűlést törvénymódosításra, mely alapján a legutóbbi parlamenti választáson 1% feletti eredményt elérő pártoknak is juttatni kell a pártalapítványoknak elkülönített költségvetési keretösszegből. Így a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út nevű választási párt alapítványát évi 25 millió forint illetné, míg a Fidesz és a KDNP alapítványai 536,7 milliót (!) kapnak az anyapártok ennél is jóval nagyobb állami támogatásán túl.

A fideszes jogértelmezés szerint őket tehát az MSZP-kormány pénzeli. A Jobbik ezzel szemben úgy gondolja, hogy az állami támogatást minden párt a szavazóinak köszönheti, így nekik is kell megfelelniük, tehát a Fidesznek sem a Jobbik rágalmazására, alaptalan támadására kéne energiáját fordítsa, hanem amit választói is elvárnak tőle: az előrehozott választások kikényszerítését és az MSZP-, SZDSZ-, MDF-szavazók meggyőzését.

A 25 millióból tehát egyetlen forint sem jutott a Jobbikhoz, a párt szimpatizánsainak adományaiból működött eddig is, melyre a jövőben is számít.

Novák Előd,
a Jobbik sajtófőnöke

Kuruc.info-kiegészítés: Ezért közzétesszük Soltész ellenőrzött mobilszámát, hogy olvasóink is elmondhassák a magukét neki: 06-20-215-13-90. Ugyanezt tesszük minden fideszes ganéval, aki az igazmondással gyurcsányi szintre süllyed.

Korábban írtuk:
Megdöbbentőnek nevezte Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője azt, hogy a Gyurcsány-kormány egyik utolsó intézkedésével 25 millió forintot adott a Jobbik pártalapítványának, a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványnak. Soltész Miklós erről pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján hazudozott.

"A Magyar Közlönyben jól látható az a ténykedése a leköszönő, bukott Gyurcsány-kormánynak, miszerint a Jobbik pártalapítványának, a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványnak (...) azonnal hatállyal 25 millió forintot" adott - fogalmazott Soltész Miklós. Úgy vélte, a szocialisták végérvényesen bebizonyították, hogy "ők pénzelik a Jobbikot" és a szocialisták érdekét szolgálja a Jobbik fennmaradása.

Soltész Miklós közölte: miközben a kormány a Jobbikot támogatja, idén még egy fillért sem adott a fogyatékos embereket támogató szervezeteknek.

A Magyar Közlöny április 10-i számában tette közzé, hogy a kormány 1046/2009-es rendelete szól a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítvány támogatásáról. Mely annyira a Jobbik alapítványa, hogy Csurka István az elnöke, aki a jelek szerint gyanús ügyletekbe keveredő, majd a Jobbikból lelépő Kovács Dáviddal ügyködött. A tisztánlátás végett viszont nem ártana, ha a Jobbik vezetősége tételesen tisztázná az ügyet.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Verpeléten járt Kövér elvtárs cigóbűnözést tagadni és a Jobbikot MSZP-sezni

- A Hitgyüli tévéjében határolódott el a Jobbiktól Répássy
- MSZMP KB-s Kövér szerint Csintalan nem piszkos, de a Jobbikot "küldték"
- Folytatja a berezelt Zsidesz: Cser-Palkovics: "a Jobbik létezése kizárólag az MSZP hatalmi érdekeit szolgálja"
- Felmérés: Morvai ismertebb, mint Szent-Iványi, sok fideszes szavazat várományosa is
- A Jobbik nevében is gyűjt kopogtatót a Fidesz - vigyázni kell a csalókkal
- Pofátlan cenzúra a Magyar Nemzetben: "kifelejtették" a Marketing Centrum felméréséből, hogy a Jobbik már 5%-on áll
- Beszámoló egy zártkörű Fidesz-kiképzésről
- "A Jobbik indulása az MSZP érdekeit szolgálja" - telefonos kampánnyal is küzd a "fő ellenség" ellen a Zsidesz
- Kiszivárgott a Fidesz belső oktatóanyaga: a fő ellenség a Jobbik
- A jó fideszes kézikönyve
- Antiradikális hadművelet: Pokorni és Orbán is a Jobbikot támadja 
- Elhatárolódik a Jobbiktól a Magyar Hírlap 
- Kiszivárgott, négymilliós Fidesz-szórólap a Jobbik elfojtására: "Új irány" 
- Bayer Zsolt is a cionistákra való voksolásra buzdít
- Deutsch megfenyegette a gárdistákat 
- MSZMP-s Kövér: az MSZP "csinálta" a Jobbikot 
- Viktor felméri tagságát, "kellően" utálják-e a Jobbikot 
- Orbán: a gárdistákat felpofoztatom
- Kína is megirigyelhetné: Széles és Bayer lapjának fórumán automatikusan tiltott kifejezés a "Vona Gábor"
- Újratöltve: a Gyurcsánnyal közösséget vállaló Deutsch Tompi miatt álltak át a Jobbikba
- Nem kér a jobbikos olvasókból a Magyar Hírlap
- Antiradikális hadművelet: Pokorni és Orbán is a Jobbikot támadja
- Fideszes olvasó: a Fidesz hibái miatt a Jobbikra fogok szavazni
- Medián: 4%-on a Jobbik, a Zsidesz lapja elhallgatja

 



Friss hírek az elmúlt 24 órából