Ugrás a cikkhez
Reklám

Kimoderálnak a Magyar Hírlap internetes fórumáról minden hozzászólást, melyekben szerepel Vona Gábor neve - tájékoztat olvasónk alábbi levelében. És kipróbáltuk, megdöbbentő, de valóban így van. Szélesnek pedig van képe cenzúrát kiáltani... Az egykori szovjet és a mai kínai cenzorok is elismerően csettintenének, lám, elvtársak, a technika fejlődött, de a lényeg változatlan. Ha a cikkek alján lévő "hozzászólás" linkre kattintva a felugró ablak űrlapjába beírjuk a Jobbik elnökének nevét, automatikusan ezt a választ kapjuk: "Hiba: Észrevételét nem áll módunkban megjeleníteni, mert hozzászólása moderálási elveinkbe ütköző kifejezéseket tartalmazott!"

Az újság online kiadása lehetőséget ad az olvasóknak a hozzászólásra. Ez rendben is volna. Még az is, hogy a hozzászólásokat moderálják, hiszen nyomdafestéket nem tűrő kiszólásokat már csak a többi, hölgy vagy esetleg fiatalkorú olvasó miatt is moderálni kell. Ezzel sincs semmi baj!

De - és most kapaszkodjon meg mindenki - bizonyos személynevek azon nyomban kimoderálásra kerülnek. S bár nem szokásom fórumokat sem olvasgatni, sem azokba írogatni, de most ez egyszer, mert hogy az információm annyira hihetetlen volt, kísérletezni kezdtem, és a teljes nevem feltüntetése mellett (nincs mit szégyelnem) beírtam:

Mi a baj Sztálinnal?

Majd könnyelműen megnyomtam a "Mehet!" gombot.




Tovább kísérleteztem, és beírtam:

Nem értem mi a baj Vona Gáborral?




És gondtalanul megnyomtam a "Mehet!" gombot. Mit gondolnak, mit történt? Vona Gábor nevét kimoderálták. Természetesen a jó öreg postarablóét nem.




 

Kiss-Dobos László


Tisztelt Cím!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a napilapot mától nem olvasom, illetve az előfizetést is le kívánom mondani. Ezáltal nem olvasom az Önöknél reklámozó cégek és vállalatok hirdetéseit sem, és vevőik sem kívánok lenni.

Erre biztatom szűkebb és tágabb környezetemet: családomat, barátaimat, ismerőseimet és rokonaimat.
 
Számukra és Önök számára is a következő indoklással: a Magyar Hírlap Online fórumán Vona Gábor nevének leírása "moderálási" elvekbe ütközik. Mindenki kipróbálhatja, a rendszer ezt az üzenetet dobja ki: "Hiba: Észrevételét nem áll módunkban megjeleníteni, mert hozzászólása moderálási elveinkbe ütköző kifejezéseket tartalmazott!"

Ha figyelembe veszem ehhez még azt is, hogy Morvai Krisztina kiállt Önök mellett nyilvánosan egy kitűnő beszéddel a MH-bojkott miatti szolidáris tüntetésen, akkor az Önök "moderálása" még súlyosabb hiba.

Kiábrándító és felháborító, azonban kétségtelenül ezzel Önök saját magukat tették nevetségessé és hiteltelenné.
Olyannyira, hogy még azok is megütköznek ezen, akik nem Vona Gábor-szimpatizánsok .

"Vissza az időben"-érzést kelt ez a moderálás, mintha ismét a Rákosi-rendszer kézi irányítású sajtószabadságtalanságnak lennénk mai tanúi.

Szégyen és gyalázat erre a szebb időket megért lapra.
 
Üdvözlettel:

Kovács Judit


Tisztelt Kovács Judit,

Vona úr neve természetesen nem kerül moderálásra.

Mivel a hozzászólások száma az utóbbi időben rendkívül megugrott, az ékezet miatt előfordulhat, hogy a Gábor szót a számítógép kiszűri.

A rendszer finomításán dolgozunk.

Kérjük, addig ilyen esetben ékezet nélkül írja be. Ebben a formában, hogy "Vona Gabor" bizonyosan elfogadja.

Üdvözlettel,

Korda Alexander

Magyar Hírlap Online


Tisztelt Uram!

Köszönöm a válaszát.

Amennyiben általában nem lehetett volna az "á" betűt alkalmazni - ez is nagyon meglepő lett volna -, úgy magyarázata talán hiteles lenne.

Azonban ez kizárólag Vona Gáborra vonatkozott, pl. az Orbán, Gyurcsány szavakra nem, amelyek viszont szintén "á" betűt tartalmaznak.

A rendszer terheltsége és az ékezet blokkolása között eddig sem ezen a fórumon, sem máshol nem volt összefüggés, úgyhogy enyhén szólva valótlannak tűnik.

Bocsásson meg, ha azt írom, hogy a lenti magyarázat nem fedi a valóságot a számomra.

Azonban nem kétlem, hogy azóta a kimoderálást megszüntették a negatív visszhangra való tekintettel.

Sajnálattal értesítem, hogy továbbra is fenntartom, hogy a tegnapi naptól nem olvasom az MH-t, és nem is kívánok az előfizetőjük, ill. a vásárlójuk lenni a továbbiakban.

Üdvözlettel,

Kovács Judit

Kapcsolódó:
 - Nem kér a jobbikos olvasókból a Magyar Hírlap

- Kijózanító butácska radikálisoknak: Bayer a cionistákra való voksolásra szólít

- Bayer: "hirtelen jó ötletnek tűnt a Népszabadsághoz igazolni"



Friss hírek az elmúlt 24 órából