Az ATV értesülései szerint az MSZP országos választmányi ülésén Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is lemondott a tisztségéről. Ismert, az MSZP-DK-Párbeszéd hatalmasat bukott az Európai Parlamenti választásokon.



Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre (kép: Ez a Lényeg)

„Az eredmény csalódást keltő, azt gondoltuk, hogy az a politika, amit képviselünk több szavazót tud meghódítani, több szavazót tud meggyőzni” – értékelte akkor a választási eredményeket a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője a pártszövetség budapesti eredményváró rendezvényén. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azonban leszögezte, hogy a

hazai baloldal volt, van és lesz, a hazai baloldalt megőriztük.

Megjelent a színen egy jobboldali kihívó, de a baloldali értékek ettől nem csorbulnak, a társadalmi igazságosság, a szolidaritás, a társadalmi különbségek csökkentése ma csak ennek a szövetségnek a politikája” – fogalmazott.

Komjáthi Imre az ATV kérdésére megerősítette, hogy a hír igaz. Mint mondta, ő is, és Kunhalmi Ágnes is bejelentette a lemondását, hamarosan pedig közzéteszik a döntésükről szóló hivatalos közleményt is - írja a Mandiner.

Frissítés: "A baloldali progresszióra óriási szüksége van Magyarországnak"

Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be.

Komjáthi Imre a lemondásáról azt írta, "munkásemberként úgy tanultam, hogy mindennek van következménye".

Hozzátette: az MSZP vezetésében is végiggondolták, milyen út vezetett a kialakult helyzethez. Vállalni kell a felelősséget és le kell vonni a megfelelő következtetéseket, tanulságokat a választási eredményekből - fogalmazott.

Az MSZP rendezi sorait, ezek után pedig az építkezés veszi kezdetét - közölte. Mint írta, ez a közösség nem fogja feladni a küzdelmet, hiszen az MSZP a politika emberi hangja volt és lesz.

Kunhalmi Ágnes a közösségi oldalán azt közölte, hogy most tartotta az MSZP választmánya az első ülését a június 9-i választások óta, és mivel a megbízatását az MSZP közösségétől kapta, így ezen testület előtt kellett bejelentenie lemondását is, nem a nyilvánosságban.

Kijelentette, továbbra is meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül. "A baloldali értékek érvényesítésére, az ember és ember közti különbségek csökkentésére, a társadalmi mobilizáció kiszélesítésére, kisebbségi jogok védelmére - egy szóval: a baloldali progresszióra óriási szüksége van Magyarországnak" - fejtette ki.

Hozzátette: a jövőbeni feladatának a magyar baloldal értékeinek képviseletén túl azt tekinti a XVIII. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként, hogy 2026-ban is újra legyőzze Orbán jelöltjét.

(MTI)