Gila Gamliel likudos izraeli miniszter a technológiáért, illetve a titkosszolgálatok felügyeletéért felelős portfóliókat birtokolja. Mint oly sok más zsidó, ő is a kohnzervatív CPAC Hungary vendége volt, ekkor készített vele interjút a héberimádó Mandiner. Ebből mutatunk két rövid részletet.



Fotó: i24NEWS

- Gondolja, hogy vissza tudja hozni a még mindig Gázában lévő túszokat?

- Mindent megteszünk, hogy minél hamarabb visszahozzuk őket. Mélyen bízunk a hadseregben, és olyan helyzetet kell teremtenünk, hogy ne legyen más választásuk. Bemegyünk a területre, teljesen megsemmisítjük a Hamász képességét, hogy ártani tudjon nekünk, és minden követ felforgatunk, hogy megtaláljuk a többi túszt. Sajnos már régóta ott vannak. Egy kezemen meg tudom számolni azokat az országokat, amelyek még mindig támogatnak minket. Nem értik, hogy a Hamász egy terrorszervezet.

De Magyarország közéjük tartozik, Orbán Viktor kiáll Izrael mellett.

Én pedig innovációs, tudományos és technológiai miniszterként azért vagyok itt, hogy a tudás, az innováció, a tudomány és a világűr területén tovább erősödjön a kapcsolatunk. Magyarország egy barát. Össze kell állnunk, hogy ezekkel a szörnyetegekkel szemben fel tudjunk lépni.

(...)

- Mit gondol Orbán Viktorról?

- Azt gondolom, hogy erős vezető. Nagyra értékelem, amit tesz. Magyarországot visszahozta a történelem színpadára. Sok külföldi vezetővel beszéltem itt, mindannyian azt mondták, hogy Orbán egy példa számukra. Megvédi Magyarország polgárait, ez látszik rajta.

A Bibliában az áll, hogy Isten megáldja azokat, akik megáldják Izraelt. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor áldott.

Korábban írtuk: Orbán egy izraeli lapnak: a zsidók Isten ajándékai