Már hónapok óta lehetett pletyka szintjén hallani arról, hogy a XII. kerületet 2006 óta vezető Pokorni Zoltán nem indul újra a tisztségért, de a hírt még napokkal ezelőtt sem erősítette meg a sajtófőnöke.



Fotó: Facebook/ Fonti Krisztina

Pénteken azonban a helyi Fidesz-csoport jelölőgyűlése Fonti Krisztinát, a Hegyvidék alpolgármesterét választotta meg a kormánypártok polgármesterjelöltjének a júniusi önkormányzati választásra. Erről maga Fonti írt a Facebook-oldalán:

A hegyvidéki Fidesz-csoport ma este megválasztott polgármesterjelöltnek. Örülök neki, köszönöm, hogy ilyen sokan bíznak bennem, büszke vagyok rá. Nehéz dolgom lesz Pokorni Zoltán után. Húsz éve dolgozom vele, most az a terv, hogy a helyére lépjek. Nem lesz könnyű.

A jelölt személye persze nem meglepetés azok számára, akik alaposabban figyelték az elmúlt időszakban a XII. kerületi mozgásokat. Fonti egy ideje már aktívabban kommunikált a helyi közéletben Pokorninál a kerület ügyeiről: ő szólalt meg a szeméthelyzetről, a Kis János altábornagy utcában talált tüzérségi betontörő gránát által okozott kitelepítésről és a kitörésnapi "neonáci" vonulással kapcsolatban is.

A Hegyvidéken több kihívója is van a Fidesz jelöltjének: ott indul ugyanis a Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely, az LMP részéről Kendernai János, míg a Momentum Farkas Csabát indítja. A jobboldalon a Mi Hazánk Binder Csabát ajánlja majd a választók figyelmébe, írja az Index.

Kapcsolódó: Fideszes képviselő mocskolódott a Becsület Napja kapcsán

Korábban írtuk:

- Jó napja volt Pokorninak: végre megint bocsánatot kérhetett a zsidóktól
- Megrongálták a hegyvidéki turulszobrot, méghozzá Pokorni szellemiségében
- Így gyalázza Pokorni a hazáért életét adó magyart: "a várvédők rossz ügyért küzdöttek és haltak meg"
- Turultörténeti kiállítás nyílt a Hegyvidéken - persze Pokorni SZDSZ-es ízlésének megfelelő nyilasterrorozással
- Pokorniék átminősítenék a turulszobrot, az új második világháborús emlékmű már sokkal kóserebb lesz
- Pokorni két sírógörcs között bejelentette, hogy "áttekinti" a turulszobor ügyét, mert a szimbólum "megosztó és szerencsétlen"
- Máris teljesült Pokorni vágya: leragasztották a nagyapja nevét - az elkövető is a nyilasok egyik kiirtott áldozata lehet
- "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt
- Pokoljárás Pokorni módra