Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Encsi Járásbíróság november 5-én első tárgyalást tartott az Encs-Fügöd városrészen történt támadás ügyében, melyben a vádlottak nekirontottak a sértettnek, miután az autójával elütötte egyikük úttestre kirohanó gyermekét.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2018. október 6-án Encs egyik városrészén, Fügödön tartottak "családi rendezvényt". A sértett autójával éppen erre közlekedett, amikor az út szélén parkoló autó takarásából elé szaladt a II. rendű vádlott kislánya. A sértett nem tudta elkerülni az ütközést, és a gyermeket elütötte.

Ekkor az I. rendű vádlott kiszaladt az útra és a sértettnek rontott, lendületből ököllel arcon ütötte, majd ütlegelni kezdte. Néhányan a sértett védelmére keltek, és próbálták távoltartani az I. rendű vádlottat a sértettől.  Mindezzel egy időben a II. rendű vádlott is odarohant a sértetthez és megfenyegette, ha meghal a kislány, akkor megöli, majd a ruháját rángatta és ütni kezdte.

Az I. rendű vádlottat azonban továbbra sem sikerült megnyugtatni, még az időközben kiérkező rendőrök szolgálati gépjárműveit is megrongálta. A sértett számos sérülést szenvedett, amelyek között van maradandó fogyatékosságot okozó és nyolc napon túl gyógyuló is.

Az első tárgyalás során a bíróság az ügy sértettjeit hallgatta ki, továbbá azon tanúkat, akik szemtanúi lehettek a bántalmazásnak.

A járásbíróság 2019. november 7-én 8 órakor folytatja az ügy tárgyalását, melyen további tanúk kihallgatására került sor - közölte a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.

Korábban írtuk: 

- Még mindig fél támadóitól a vétlen asszony: joggal, hisz a lincselő cigányok már szabadlábon vannak

- Szabadon engedték a magyarlincselő encsi cigányokat - ők már az elején megmondták, hogy csak a bőrszínük a bűnük
- Kiderült az igazság, a romák nem bántottak senkit, a rasszista magyar asszony saját magának verte ki a fogát!




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából