Ugrás a cikkhez
Reklám

Jeszenszki Andrást, az MSZP nyíregyházi szervezetének elnökét, önkormányzati képviselőt ajánlja a szabolcsi megyeszékhely polgármesterjelöltjének nyolc ellenzéki párt és szervezet az októberi önkormányzati választásokra.

A Lövei Csaba önkormányzati képviselő által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írták: a jelöltet a Demokratikus Koalíció, a Függetlenek Egyesülete, Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd Magyarországért és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja.

Indoklásuk szerint az elvárásoknak "maximálisan megfelelő" Jeszenszki András végigjárta a politika lépcsőfokait, és húszéves "politikai munkája bizonyítja tisztességét, becsületességét és a kérlelhetetlen kiállást az emberekért, a közösségekért".



Lengyel Máté, Jeszenszki András és Lövei Csaba (forrás: Szabolcsihír)
A jelölést bejelentő sajtótájékoztatót összegző közlemény szerint Jeszenszki András azt mondta: "példaértékű összefogás született meg Nyíregyházán, amelynek tagjaival (...) olyan együttműködést és programot állítottunk össze, amely minden közösen lefektetett alapértéknek megfelel".

Már az MSZP képviseli a keresztény értékeket és a fiatalos lendületet is

A polgármesterjelölt hozzátette, egyszerre képviselik "a keresztény értékeket, ugyanakkor a baloldali szolidaritást is, a fiatalos lendületet, töretlenül elítélik a korrupció valamennyi formáját, elkötelezettek a környezet védelme iránt, tisztelik az önálló véleményt és az idősebbek tisztességes, áldozatos, többgenerációs munkáját, példamutatását".

Lövei Csaba önkormányzati képviselő a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében június 14-én jelentette be, hogy közös polgármester- és képviselőjelölteket indít hat ellenzéki párt és két civil szervezet az októberi önkormányzati választáson a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nincsenek külön pártok, szövetség van - és alpolgármester-jelöltség

A "Szövetségben Nyíregyházáért" néven futó szivárványszervezet alpolgármester-jelöltje Lengyel Máté (Jobbik Magyarország Mozgalom)

- Hiszünk abban, hogy Nyíregyházán új politikai kultúrára van szükség – mondta Lövei Csaba, hozzátéve: minden nyíregyházi polgár támogatására számítanak. Fő cél: egy polgármesterjelöltet indítani ellenzéki oldalon, és őt támogató, mögötte és mellette álló képviselőjelölteket indítani az őszi önkormányzati választásokra.

Őszinte beszéd, emberséges politika - ez a céljuk.

- Nem ígérjük, hogy minden gond mindenki számára egyszerre megoldódik, de ígérünk felszabadultabb, egészégesebb légkörű Nyíregyházát - tette hozzá Lövei Csaba, aki hangsúlyozta: "együtt folytatjuk a kampányt, ezentúl nem külön pártokról beszélünk, hanem szövetségről."

Majd bejelentette, hogy közös polgármesterjelöltjük Jeszenszki András, aki már végigjárta a politika lépcsőfokait, bizonyított vezetőként, hogy képes szervezeti harmóniát biztosítani.

Húsz éve van jelen a nyíregyházi közéletben, önkormányzati képviselőként négyszer nyert választást egyéniben. Pedagógusi munkája is bizonyítja, hogy elkötelezett.

A szövetség alpolgármester-jelöltjét is megnevezték: ő Lengyel Máté (Jobbik), aki, mint mondták "az elmúlt 8 évben bizonyította előbb mint bizottsági tag, majd mint önkormányzati képviselő, hogy elkötelezett a város iránt. Kompromisszumkészsége és tenniakarása alkalmas arra, hogy alpolgármesterként még többet tegyen Nyíregyházáért."

(MTI - Szabolcsihír nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából