Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntetőügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés bűntettével vádol.




Alább folytatódik a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztályának közleménye.

A vádlott a vezetést megelőzően kábítószert és szeszes italt fogyasztott, amelytől ittas és bódult állapotba került. Ezt követően a vádlott 2018. november 12. napján a délelőtti órákban Érden, lakott területen a megengedett 50km/h sebesség helyett kb. 125-130 km/h sebességgel közlekedett, amikor elütötte a gyógyszertárból induló idős sértettet, aki az úttesten haladt át. Az ütközés következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott által vezetett gépkocsi az ütközés után áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival, amelynek vezetője törésekkel járó, maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

Az előkészítő ülésen a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, azonban nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.

Az előkészítő ülésen a vádlott védője a vádlottal szembeni letartóztatás megszüntetését kérte.

A bíróság a védő kérelmét elbírálta, és a letartóztatás megszüntetését 10 millió forint óvadék letételéhez kötötte. Amennyiben a vádlott az óvadékot kifizeti, nyomkövető alkalmazása mellett bűnügyi felügyeletbe kerülhet.

Mivel az ügyészség az óvadék lehetősége ellen fellebbezést jelentett be, az ezzel kapcsolatos bírói döntés nem végleges, így a vádlott letartóztatásban maradt.

Az óvadékot – ha az óvadékot megállapító határozatot a másodfokú bíróság helyben hagyja – a véglegessé válástól számított három hónapon belül lehet majd letenni.

A tárgyalás 2019. szeptember 4-én tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik az Érdi Járásbíróságon.

Korábban írtuk: Részeg is volt, kokaint is fogyasztott a "már úgyis eleget élt" bácsit Érden halálra gázoló cigány

Kapcsolódó: Jó pénzért mindent lehet: kiengedik a Viking ukrán kapitányát





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából