Ugrás a cikkhez
Reklám

Emberölés előkészületével gyanúsította meg a rendőrség M. Pétert. A gyanúsítottat és társát másfél éve fogták el, az autójukban hatástalanított, ám visszaalakított fegyverekkel – miniszteri bejelentés szerint kormánytag elleni merényletre készültek.

Emberölés előkészületével gyanúsították meg M. Pétert, akit társával, R. Gyulával együtt másfél éve fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK), és akik belügyi vezetők akkori közlése szerint a miniszterelnök elleni merényletre készülhettek – tudta meg a Magyar Idők. A kormányfaliújság megfogalmazása szerint a "63 éves M. Péter kirendelt védője, Pintér András, megerősítve információnkat, azt mondta: a gyanúsítás rablógyilkosság előkészületéről szól".




M. Pétert és a 61 éves R. Gyulát eddig lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsították. 2015 novemberében fogták el őket, sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éles lőszereket találtak a gépkocsijukban.

A kormányhű lap azt írja, a "Scorpio és Skoda típusú sorozatlövő fegyverekről azóta kiderült, hogy azokat a szlovákiai hatástalanított fegyverekkel kapcsolatos botrány során alakították vissza éles lőfegyverré". Bámulatos leleplezésük szerint amióta a Brad Pitt budapesti filmforgatására érkező hatástalanított fegyvereket lefoglalta a TEK, és sajtónyilvánosság előtt bizonyították, hogy a fegyverek néhány mozdulattal visszaalakíthatók éles fegyverré, több európai ország hatóságai és titkosszolgálatai is aktív nyomozást indítottak. "Szlovák források szerint több ezer ilyen fegyver juthatott a szervezett bűnözők, terroristák kezébe. Mint kiderült, az M. Pétert és R. Gyulát szállító gépkocsiban is ilyen sorozatlövő fegyverek voltak" - próbálja a lap elhinteni a terroristavádat, ha már a nyomozóhatóságoknak döcögősen halad a bizonyítás. Ez a mellékszál egyébként a Magyar Idők szerint azért "lényeges momentum", "mivel M. Péter tagadja, hogy köze lett volna a fegyverekhez, vallomása szerint azok egyébként is hatástalanítottak, és társáé, R. Gyuláé voltak".

Az ügyvéd szerint védence azt is tagadja, hogy merényletre készültek volna. Ismert, hogy a két férfi elfogása után Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár egy sajtótájékoztatón elmondta: az elfogottak egy kormánytag ellen készültek merényletre. A Blikk írta meg elsőként, hogy a miniszterelnök lehetett a célpont. A Magyar Idők úgy tudja, a házkutatások során a szándékot bizonyító feljegyzések kerültek elő, ám ennek ellenére még nem szerepel a gyanúsítások között a merényletterv.

M. Péter és R. Gyula az egykori államtitkár szerint a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) kapcsolhatók; a paramilitáris szervezet tagságát 15-25 főre teszik a titkosszolgálatok. A nyomozati iratok szerint M. Péter gyakorlatilag teljes felnőttkorában "szélsőséges nézeteket" vallott, a szélsőbalos ideológiától eljutott a szélsőjobbig. Állítólag a Magyar Nemzeti Arcvonallal és annak létrehozójával, id. Győrkös Istvánnal is szimpatizált - stimulálja a békés választópolgárok hátszőrét a kormánypárti lap, annak ellenére, hogy Győrkös látszólag pont az ellenkező ideológiai utat járta be.

(MI korrigálva)

Kapcsolódó:

- Továbbra sincs bizonyíték az Orbán-merényletre - kivéve néhány zavaros telefonbeszélgetést

- A Blikk szerint egy iskola udvarán akartak lecsapni Orbánra a nyugdíjas merénylők

- Fontos bizonyítékokat találtak Orbán korosodó merénylőinél - csak nem árulják el, mik azok

- A helyzet fokozódik: a Blikk szerint két hatvanéves beült az autóba, és elindult kivégezni Orbán Viktort





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából