Ugrás a cikkhez
Reklám

A Szabadság hídtól északra, körülbelül 150 méterre, az úgynevezett Ínségsziklánál került elő egy 15 centiméter átmérőjű tüzérségi eszköz. A tűzszerészi munkálatok idejére a hídnál lezárták a budai alsó rakpartot, a felső rakparton, valamint a híd északi járdáján nem közlekedhettek a gyalogosok.

Mostanra a korlátozásokat feloldották. A tűzszerészek egy 152 milliméter átmérőjű szovjet – kilőtt állapotú – betonromboló gránátot azonosítottak. A robbanótestet megsemmisítésre a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították – közölte Markovics Zita kommunikációs tiszt.

Korábban írtuk: Tüzérségi eszközt találtak a Szabadság hídnál

Tüzérségi eszközt találtak Budapesten, a Szabadság hídnál kedden délután – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Markovics Zita elmondta: a Szabadság hídtól északra körülbelül 150 méterre, az úgynevezett Ínség-sziklánál került elő egy 15 centiméter átmérőjű tüzérségi eszköz.

A tűzszerészi munkálatok miatt a hídnál lezárják a budai alsó rakpartot, a felső rakparton, valamint a híd északi járdáján nem közlekedhetnek a gyalogosok sem.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából