Ugrás a cikkhez
Reklám

A balliberális média felkapta az Echo Tv Angard című műsorában elhangzó csörtén elhangzottakat, de csak a kormánynak hízelgésből dőzsölő Nézőpont Intézet vezetőjének, Mráz Ágoston Sámuelnek az ostobaságán lovagoltak, ezen kívül legfeljebb a Magyar Idők néven futó propaganda-napilap főszerkesztőjébe, Gajdics Ottóba rúgtak párat.

A két szerencsétlen végzettségre nem, de intellektusra valóban beillik az alacsony szellemi színvonalúakat magához vonzó centrális erőtérbe. Legalábbis ha komolyan vennénk őket egy pillanatra, akkor ezt kellene gondolnunk. Gajdics a mestereitől is megszokott erőből hangoskodása sok szót nem érdemel, tudjuk, szerinte nem szabad arról vitatkozni, hogy amihez Orbánék nyúlnak, az a haverok kifizetőhelyévé válik. Mráz már a beszélgetés elején azzal a rekeszizomteszttel indított, hogy az ország lakosságának a 95 százaléka a középosztályba tartozik, de mégis azzal nyerte a menetet és váltotta ki a liberális visszhangot, hogy a Fidesz a sportrendezvényekre költött milliárdjai kapcsán a momentumos Fekete-Győr András motivációját zseniálisan megfejtette: a francia barátnője tehet mindenről. Szerinte logikus, hogy a magyar visszalépést vállrándítással tudomásul vevő, egyértelmű esélyes Párizsnak akarta juttatni a 2024-es olimpiát, ezért ideje erről elszámolnia. Legalább nem elszámoltatást emleget Mráz, abban a gazdái úgysem valami jók. Természetesen nem elképzelhetetlen politikai kérdésekben a szerelmi motiváció, de az egész Momentum "magyarosan" liberális szellemiségébe tökéletesen beleillett az olimpiaellenes kampányuk, és bevallottan egy téma volt, amellyel az országos jelentőségű pártok közé próbáltak betörni. Dicstelen és komolyan vehetetlen pillanata a politikai elemzés történetének, ahogy egy barátnőnek minden további információ nélkül ekkora jelentőséget tulajdonítanak, amikor eddig is teljesnek látszott a kép. Főleg, ha hasonszőrű a hölgy is, mert akkor a párizsi olimpia tőrdöfés lehetett a szívébe. Megnyugtató, hogy legalább biztosak lehetünk, Alföldi Róbert nem nőügyek miatt állt a Momentum-kampány mögé...

Mráz elemző úrhoz nekünk még pár kérdésünk lenne: ha egy - vélhetően tényleg - francia barátnőben lehet "nemzetbiztonsági" veszélyt sejteni, akkor az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságának nyilvánosságra hozása kapcsán miért nácizott a ballibekkel kánonban a kormány? Miért nem számít, hogy Orbánék alapítványi pénzekből nevelkedtek az ún. Soros-terv végrehajtására, és a Fidesz-szóvivő a zsidó milliárdos csak szavakban fenyegetett egyetemén tanult? Nem kell fáradnia a válasszal, tisztában vagyunk a valósággal magunk is: a kérdést valójában fölösleges feltenni, mert értékrendet, következességet feltételezni sem szabad, a Fideszt csak a politikai számítás mozgatja. Az elemző és firkász lakájait szintén.



Ők csak kíváncsiak voltak a nép véleményére
A liberális sajtó kajánkodása a nekik kedves vitázókra már nem terjed ki. Pedig Magyarországon nagyon úgy tűnik, hogy mind a kormány, mind a ballib ellenzéke oldalán feltétel az inkompetencia, nemcsak a politikusaiknál, de az azok tevékenységét elemzőknél is. Végül is egymással élnek szimbiózisban. A pályaalkalmatlansági vizsgát most a Republikon-elemző Tóth Csaba és Böcskei Balázs teljesíti csont nélkül. Ők Mrázzal ellentétben nem tesznek le újat az asztalra, csak a még kőtáblára vésett liberális kottából fújják a Momentum átlátszó hazugságait, mintha csak a szóvivői lennének. A téma maga régi ügy, amely csak a vizes vb és a 2024-es és 2028-as olimpia helyszíneiről szóló hírek miatt bír aktualitással. Sokkal érdekesebb abból a szempontból, hogy mennyire jól példázza az elemzői kultúra silányságát és hamisságát a másik oldalon is.

Tóth a Fidesz meghátrálását hozó 266 ezer aláíráskötelező körös méltatásával tagadja, hogy megpuccsolták volna az olimpiát (amit Mráz kivételesen jól lát), Böcskei pedig odáig jut, hogy azt is elmagyarázza: a Momentum nem is az olimpia ellen gyűjtött aláírásokat, ők csak azt szerették volna, hogy szavazhassunk róla. Van egy rossz hírünk a megmondóemberek számára: hülyeségeket beszélnek.

Jogos az igény, a nép akaratának megkérdezésére, ezt valóban elmulasztotta az Orbán-Tarlós tengely. De nemcsak ők tettek így. A pártok jelentős része Budapesten beállt az olimpia mögé, az országgyűlésben A népszavazást szavakban korábban is akaró pártok nem is tettek semmit addig maguk, amíg el nem jött a megfelelő Momentum, hogy  kihátrálhassanak az általuk fővárosi szinten megszavazott pályázat mögül. Fekete-Győrék olimpiaellenességének őszinteségét nem vonjuk kétségbe, de 2017-ben, a helyszín eldöntésének évében a referendum kezdeményezése már a saját politikai pecsenye sütögetéséről szól. Ha emellett ők túl drágának tartják az olimpiát, lelkük rajta, hogy a "nemzet érdekében" megfúrták, de a népszavazás elmaradása miatt keseregni és a nép véleményének kikérését célzó aktusnak tekinteni a politikai színre lépést, álságos. Hiába nyert volna az olimpia ügye akár szűk támogatással is, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál már az is önmagában bukást jelentett volna, mert a gyakorlatban sokkal egyértelműbb társadalmi támogatottság az elvárás. A méregdrága olimpia megakadályozását el lehet fogadni legitimnek, de a közvélemény-kutatások eredményei alapján a referendum megtartása már csak a Momentumot erősítő, a Fideszt gyengítő színjáték lett volna, a kérdés már eldőlt. A portálunknál gyakrabban kevesebben kritizálják megfutamodásai miatt a kormányt, de az számunkra is röhejes, hogy a balos politikai elemzők még mindig a Momentum-közlemények felolvasásának szintjén tartanak az olimpia kérdésében.

Aki NOlimpia néven indít aláírásgyűjtést (emlékeztőtül a kérdőíven szereplő kérdés: “Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”), honlapot hoz létre annak, hogy miért ne legyen olimpia Budapesten, az arcátlanul hazudik, amikor ezt utólag letagadja. Az egész mögötte álló sajtóval és "szakértői" állománnyal együtt, amely a mai napig szajkózza ezt a hazugságot. Legyenek büszkék rá, hogy sikeresen megpuccsolták az olimpiát, ha ez volt a deklarált cél! Ehhez nem kellene más csak gerinc a hamis széplelkűség helyett.

Orbánék felelőssége persze a gomba módra szaporított stadionokkal, az elszálló költségvetésű beruházásokkal és a haverok zsebének megtömésével nem túlértékelhető. Többet tettek ellene ezzel, mint Conchitáék és francia barátnőik. Lehet röhögni a kormány katonáinak elvakultságán, de az ostobaság köde nem csak az ők magas lóról benyögött nyilatkozataikat lengi körül, hanem az unalmas és hazug demokráciamentésbe csomagolt paneleket is. Legalább a zsidók európai olimpiája megmarad közös örömnek a feleknek, szokás szerint a magyar nép kontójára, túlárazva.

Az egész műsor megtekinthető alább, de ezt ajánlani nem tudjuk. Elég a 8. perctől bekapcsolódni egy rövid időre.

Horst Appert - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából