Ugrás a cikkhez
Reklám

Pert indított a Pfizer ellen egy francia ügyvéd. Eric Lanzarone azt állítja, hogy egy 13 éves fiú látásának 90 százalékát elvesztette a Pfizer-vakcina első adagja után, írja az Erdély Ma.




A marseille-i Eric Lanzarone ügyvéd a francia médiában számolt be egyik ügyfele esetéről: a 13 éves fiú súlyos mellékhatást szenvedett a Pfizer Covid-vakcinájának beadása után.

A France 3 csatorna január 29-i kérdésére Lanzarone azt mondta, hogy "egy párizsi kollégájával együtt felhívta őt egy család, ahol a gyermek az első adag beadása után öt nappal elveszítette látásának 90 százalékát".

Hozzátette: "ügyfelünk védelme érdekében a vakcina gyártójához kellett fordulnunk, ami ebben az esetben a Pfizer." Az ügyvéd a továbbiakban kifejtette, hogy az Európai Bizottság hivatalos honlapján talált egy záradékot, "amely gyakorlatilag felmenti a Pfizer vállalatot minden felelősség alól a lehetséges mellékhatások bekövetkezése esetén".

Az ügyvéd úgy véli, hogy ezt a záradékot "a Pfizer erőltette, amely e záradék nélkül semmiképpen nem írta volna alá a szerződést Franciaországgal és a többi tagállammal".

Lanzarone folytatja: "amennyire tudom, ez a záradék szerepel a Pfizer és az európai országok között aláírt összes többi szerződésben."

Az ügyvéd szerint a kérdés most az, hogy "ki fogja kártalanítani a gyermeket". A Sud rádiónak január 28-án nyilatkozva az ügyvéd azt mondta, hogy ő és ügyfele "a vakcina gyártója, a Pfizer cég ellen" fog fellépni.

Ugyanakkor sajnálkozott a folyamat bonyolultsága miatt is: "de pont ebben van a dráma: a Pfizer ugyanis nem fog fizetni, hanem a záradék alapján a kártérítési felelősséget áthárítja majd a francia államra" – összegezte a helyzetet az ügyvéd. Eric Lanzarone továbbá elmondta, hogy a per évekig elhúzódhat, viszont ügyfele fiatal, aki nem tud 10 évet várni. Súlyosan fogyatékos, és az otthonát alkalmassá kell tenni az új élethelyzethez. Emellett jelenleg nem jár iskolába.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából