Ugrás a cikkhez
Reklám




Csütörtökön Németh Sándor és a Hit Gyülekezetének több vezető személyisége jelenlétében tart előadást Bokros Lajos, az MDF EP-listavezetője. Az egyház központjában a gyülekezet vendége volt nemrégiben Herényi Károly is. Az élénkülő MDF-Hit Gyülekezete kapcsolat ellenére az "egyházban" azt állítják, hogy nem kötöttek támogatási megállapodást a párttal. Korábban az egyház az SZDSZ-szel ápolt szoros kapcsolatot.

Bokros Lajos több neves közgazdász társaságában vendégeskedik csütörtökön a Hetek című lap meghívására az egyház Gyömrői úti csarnokában. Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezetője is várhatóan ott lesz a találkozón, továbbá Hack Péter alkotmányjogász is, aki szintén az egyház vezető személyiségei közé tartozik. Az Index információi szerint a lap azért hívta meg előadást tartani az MDF EP-listáját vezető egykori pénzügyminisztert, mert az egyház vezetésében komoly népszerűségnek örvend.

Az elmúlt hetekben Herányi Károly is vendége volt a Hetek szerkesztőségének. Az MDF egykori frakcióvezetője a párt körül zajló eseményekről adott tájékoztatást az érdeklődőknek, akik között akkor is ott ült az "egyház" vezetője is.

Az esemény után az MDF belső ellenzékének köreiben elterjedt, hogy Herényi, és az őt kísérő Political Capital tanácsadó cégtől való emberek azért jártak a gyülekezet központjában, hogy segítséget kérjenek kopogtatócédulák gyűjtéséhez. A pártvezetéssel szembenállók szerint mivel a Tisztelet Társasága szakított az MDF-fel, a gyülekezet irányába próbálnak Dávid Ibolyáék új "civil kapcsolatot" kiépíteni. Nesze neked, konzervativizmus.

Az MDF és a Hit Gyülekezete közötti, az EP-kampányra szóló megállapodást már tényként közölte pénteki számában a Magyar Hírlap. A Hit Gyülekezetéhez közel álló források viszont az Index kérdésére tagadták, hogy bármilyen egyezményt kötött volna a párt és az "egyház" egymással. Szerintük az utóbbi időben az egyház aktív tagsága jobboldali nézeteket valló körökben is annyira felduzzadt, hogy egy ilyen szerződés többet ártana, mint amennyit használna.

Korábban az SZDSZ-szel állt szoros kapcsolatban a Hit Gyülekezete, tagjai rendszeresen segítették a párt kampányát.

(Index nyomán)

Kapcsolódó: 

- Két hihetetlen videó hitgyülis agyhalottakról + 1 bónusz videoklip

- Egyre jobban összemelegedik a cionista Hitgyülivel az MDF

- Ismét "besorsolódott" az MTV kuratóriumába a Hitgyüli

- Hitgyülis, szélsőséges ceglédi iskolaigazgató: Izrael csodás, a zsidókat csak imádni lehet!

- Kuruc.info-szívküldi: Rogán Antalnak szól a dal

- Videó: bemutatjuk a hitgyülisek házizenekarát

- Videó: zsideszes alpolgármester az "izraeli demokráciát" éltető hitgyülis szeánszon

- Nyíltan uszít Szent István, a kereszténység és a magyarság ellen a Hit Gyülekezete szekta

- Még egyszer a hitgyülis Izrael-ünnepről: a zsidók "kiválasztott" voltát sulykolta Németh

- Izraelt éltette és hadat üzent a "keresztény antiszemitizmusnak" a Hit Gyülekezete



Friss hírek az elmúlt 24 órából