Ugrás a cikkhez
Reklám



Ez is tetézi...
A történelmi egyházak ellen uszító álkeresztény szekta számos helyi szervezete "allelujázott" országszerte a zsidó állam megalakulásának hatvanadik évfordulóján. Mint hírül adtuk, az elmúlt hetek legnagyobb szabású rendezvényét éppen az egyik legnagyobb keresztény ünnepre, Pünkösd vasárnapjára időzítették a "gyülisek”. A Gyömrői úti Hit Paradicsomba az ország több tucat vidéki településéről (többek között Salgótarjánból is) ezerszám érkeztek a hívek.

Tényleg valószerűtlen a látvány. A környéken egymást érik az üzemek és a gyártelepek, a Hit Gyülekezete központja viszont valóságos arborétum. Gondozott sövények, virágágyások, sétányok, szökőkutak mindenfelé. (Még egy kisebbfajta vízesés is van, csak azt éppen tisztítják.) Az árnyas fák alatt kerti padok. A pihenősarkok magyar tájak, a Közel-Kelet vagy éppen mediterrán vidékek hangulatát idézik. Mindez a X. kerületben, a Gyömrői úton.





A Hit Park egyre terjeszkedik. Először a tízezer ember befogadására alkalmas Hit Csarnok épült fel egy rozsdatemető helyén, aztán ideköltözött a gyülekezet (újabban már mesterképzést folytató) Szent Pál Akadémiája is. Az eredetileg 42 ezer négyzetméteren fekvő Hit Park területe az évek során 67 ezerre bővült, nemrég egy csődbe ment üzemet vásároltak meg a szomszédban. Javában dolgoznak: a lestrapált épületet irodaházzá alakítják át.

A Hit Csarnok felépítéséhez (akkori áron) másfél milliárd forintra volt szükség. A gyülekezet 655 milliót bankhitelből, 770 milliót adományokból teremtett elő, a fennmaradó 75 millió forintot a költségvetés adta.



Ez sejteti, hogy honnan jön a pénz

A Hit Gyülekezete jelenlegi pénzügyi helyzetéről nem kaptunk tájékoztatást, de annyi sejthető: az éves bevétel milliárdokban mérhető. Tavaly csupán az egyszázalékos adományokból - a törvény szerint járó kiegészítést is beleértve - 185 millió forint jött össze. A rendelkezők száma jócskán meghaladta a 13 ezret, a gyülekezet ezzel a negyedik legnépesebb egyháznak számít ma Magyarországon.




Pünkösd Vasárnapján a délutáni órákban egy Budapestről hazaérkező salgótarjáni honfitársunkat kaptuk lencsevégre. Szerinte azért kell ünnepelnünk, mert Izrael népe a kiválasztott nép. Egyáltalán nem olyan mint a többi, ezt írja az Ószövetség, és erről beszélt Németh Sándor vezető lelkész is a Hit Csarnokban rendezett nagyszabású vircsafton. A zsidók fognak békét teremteni a Közel-Keleten és az egész világon - vélekedett a Forgács telepi roma fiatalember.

További kérdéseinkre válaszolva elmondta: Németh Sándor vidám prédikációjában nem esett szó a palesztinokról, az izraeli agresszióról, a palesztin menekülttáborokban végrehajtott izraeli tömegmészárlásokról, a több mint félszáz - a zsidó államot elmarasztaló és be nem tartott - ENSZ-határozatról, az ingatlanspekulánsok és más izraeli tulajdonú „befektetők” iszonyatos mértékű és tempójú magyarországi térnyeréséről. Kaptak viszont ajándékba Dávid-csillagos izraeli zászlót, mellyel lehet integetni, és amely jó időre emlékezteti majd őket tiszteletreméltó gazdáikra.





Ja! A keresztények meg bálványimádók, a papjaik pedig képmutatók.

Na, kb. ennyi…

Alleluja!

Jobb Salgótarjánért Mozgalom



Na ki ül a jobbszélen?

Kapcsolódó

Két hihetetlen videó hitgyülis agyhalottakról

Olvasónk cáfolja a zsidók "elsőbbségét" és "történelmi jogosultságát" hazánkra



Friss hírek az elmúlt 24 órából