Ugrás a cikkhez
Reklám

Kisorsolta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) pénteken Budapesten, mely civil szervezetek delegálhatnak tagot a következő egy évre a három közszolgálati médium kuratóriumába.

A Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumába az Országos Horvát Önkormányzat, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, a Magyarok Világszövetsége, a Magyar Film- és Videovágók Egyesülete, a Magyar Műveltség Szolgálat, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és az Erasmus Kollégiumi Egyesület delegálhat.

Ugyanide küldhet kurátort az Optikai Akusztikai Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület, a Szívvel és Lélekkel Óvodapedagógusok Egyesülete, a Bánya- és Energiaipari Dolgozók Országos Szakszervezete, a Magyar Mező- és Erdőgazdasági Érdekképviseleti Szövetség, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület, a Magyar Természetbarát Szövetség, a Magyar Nők Szövetsége, a Magyar Piarista Diákszövetség, az Élhetőbb Alkonyért Egyesület, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége, a Magyar Diák Sportszövetség, valamint a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

A Magyar Televízió társadalmi felügyeletében az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat, a Magyar Református Egyház, a Hit Gyülekezete, a Hunyadi Szövetség, az Egyházi Közművelődési Egyesület, a Független Magyar Szalon Képzőművészeti Egyesület, a Kárpát-medencei Irodalmi Társaságok Szövetsége (KITÁSZ), a Mozaik Művészegyesület, az Igazságügyi Fogalmazók Országos Egyesülete, a Magyar Közgazdasági Társaság, valamint a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége kap helyet.

Mellettük a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a Helyi Televíziók Országos Egyesülete, a Polgári Kör, a Katolikus Asszonyok-Lányok Szövetsége, az Ifjúsági Caritas Egyesület, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület, a Szülők a Hallássérült Gyermekekért Egyesület, a Magyar Nanbudo Szövetség és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége egy-egy delegáltja tevékenykedhet itt.

A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi tagságát az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat, a Magyar Katolikus Egyház, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátus, a Magyarországi Romák Baloldali Szövetsége, a Magyar Operatőrök Társasága, a Magyar Örökség és Európa Egyesület, a Hallgatói Szolgáltatók Országos Szövetsége Egyesület, a Politológus Hallgatók Országos Egyesülete, a Magyar Public Relations Szövetség, a Magyar Országos Horgászszövetség és a Magyar Üzletasszonyok Egyesület egy-egy jelöltje alkotja.

Ide küldhet tagot az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesülete - IFELORE, az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyar Sakk Szövetség is.

A társadalmi szervezetek küldötteinek megbízatása egy évre szól, a tagság a sorsolás időpontjától érvényes és a következő év március 31-én jár le. Tiszteletdíj a delegált tagokat nem illeti meg, rájuk is vonatkoznak ugyanakkor az összeférhetetlenségi szabályok.

(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából