Ugrás a cikkhez
Reklám



Tóth Géza - zsidók imádatára<br /> tanítja gyermekeinket
Ha azok a kövek beszélni tudnának, nekem egy szót sem kellett volna most leírnom, mert a Siratófal, az Olajfák hegye, a Gecsemáné-kert, az Aranykapu, az Óváros, a házak, az utcák mind arról beszélnének, hogy Izrael szép, hogy Izrael az Örökkévaló terve szerint létezik, hogy a zsidó embereket nem lehet nem szeretni!

Ez a hányingert keltő idézet és a teljes írás a Ceglédi Kék Újság 2007. november 21-én megjelent számában olvasható a 8. oldalon. Ceglédi hazafiak, figyelem! Ha nem szeretnétek, hogy gyermekeiteket pár éven belül kötelezzék a héber-oktatásra, és ha nem kívánjátok, hogy a magyar történelem órákon a Tóth Géza-félék magyarok által milliószámra elhurcolt, és a német táborokban lemészárolt 24 millió zsidó holokausztjának hazugságaival tömjék tele az újabb generáció fejét, akkor most lépjetek.

Aki pedig szeretne beszélgetni is a zsidók csodás tulajdonságairól az igazgató úrral, itt elérheti:

2700 Cegléd
Kossuth Ferenc u. 32.

Telefon: 06-53/505-096



Szeretem Izraelt!

Idén éppen 10. éve zajlik az Oktatási Minisztérium és Izrael Állam közötti együttműködés, amelynek keretében minden évben 20-20 magyar pedagógus vehet részt Jeruzsálemben a Yad Vashem Intézetben a holokauszt-kutatás, a soá iskolai tanításának módszertani fejlesztésében, a hiteles és valós ismeretek közvetítésének segítésében. Az idei jubileumi alkalommal azok közül választották ki az utazókat, akik már részt vettek a 10 év alatt a Yad Vashem programjain, így a kurzus haladó programként zajlott.

Szerencsére engem is beválogattak a keretbe, és immáron harmadik alkalommal járhattam a Szentföldön, Jeruzsálemben. A város szépsége és nyugalma – minden ellenkező híreszteléssel szemben – jó hatással van az emberre, így aztán azon túl, hogy a szakmai programot sikerrel teljesítettük, a kinn tartózkodásunk 10 napja alatt sikerült lelkileg, szellemileg feltöltődnünk. A hely különlegesen egyedi szellemisége semmilyen más helyhez nem mérhető a világon, ezért nem véletlenül mondják még ma is, hogy szent az a föld.

Tudom, vannak olyan emberek, akiket sajnos fusztrál, rosszabb esetben ingerültté, még rosszabb esetben agresszívvé tesz a puszta gondolata is annak, hogy Izrael létezik, és köszöni szépen, jól van, hogy az izraeli emberek is nagyon szeretik a békét. De szeretném a saját személyes megtapasztalásom alapján elmondani, hogy nem érdemes sem indulatosnak lenni Izrael nevének hallatán, se ellenszenvvel tekinteni a zsidó emberekre. Sem Izraelben, sem Magyarországon és sehol a világon. Nincsen rá ok. Soha nem is volt. A gyűlölködés, az irigység meg egyszerűen ön- és közveszélyes, nem sajátja sem zsidónak, sem kereszténynek.

Azok az emberek, akik nem ismerik Istent, nem ismerik a Szentírást, talán érthető, ha nem szeretik Istent, és nem ragaszkodnak hozzá. Akik viszont megtértek, és megismerték az Örökkévalót, azok tudják, hogy Isten jó, Istennek minden dolga tökéletes, érdemes Őt követni, figyelni az Ő beszédére. Az meg világos tény a Bibliából, hogy Istennek kiválasztott népe a zsidó nép. Aki tehát Istent szereti, és ragaszkodik hozzá, bizony az Ő népét is szereti, és ragaszkodik hozzá. A dolog persze sokszor nem ilyen egyszerű, mert itt van még az Egyház, az Isten terve szerint való Gyülekezet. Ezzel is az a helyzet, mint Izraellel. Isten szereti az Egyházat, szereti azokat, akik őszinte szívvel keresik Őt. Nem lehet tehát kérdés, hogy akik a Biblia alapján élnek, azok egymást is szeretik, ahogyan azt Jézus megparancsolta, legalább annyira, mint önmagukat. Sőt, úgy tudom a Biblia alapján, hogy azt mondta Jézus az Egyház tagjainak, hogy szeressétek az ellenségeiteket, tegyetek velük jót. Vagy nem így van az Egyházban?

Mindenesetre a szellemi feltöltődés mellett a kulturális, történelmi, természeti élmények miatt is nagyszerű dolog Izraelben járni. Élmény volt a Galilei tó partján sétálni, a Golán-fennsíkon járni, a szíriai határon a tengeri barlangokat megcsodálni vagy a Holt-tengert látni. Nem mindennapi élményt jelentett a Földközi-tengerben fürödni Tel-Avivnál, látni Cézáreát, Akkót, a Megiddó völgyét, a Kármel hegyét, a Jordán folyót, túlpartján Jordániát. Jeruzsálem gyönyörű. Ha azok a kövek beszélni tudnának, nekem egy szót sem kellett volna most leírnom, mert a Siratófal, az Olajfák hegye, a Gecsemáné-kert, az Aranykapu, az Óváros, a házak, az utcák mind arról beszélnének, hogy Izrael szép, hogy Izrael az Örökkévaló terve szerint létezik, hogy a zsidó embereket nem lehet nem szeretni!

Tóth Géza igazgató
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola


Kapcsolódó: Újabb olvasói nyílt levél az Izraelt dicsőítő ceglédi iskolaigazgatónak (2)



Friss hírek az elmúlt 24 órából