„Amikor egy társadalom elveszíti az erkölcsi iránytűjét, összeomlik belülről” – olvashatjuk G.K. Chesterton író, filozófus gondolatát a MatrixMysteries X-oldalán.

Szóban forgó témánk ezúttal az oldal egyik tweetje, ahol Chesterton szavaihoz kapcsolódva 10 pontban szedték össze, miért haldoklik a Nyugat. Az eredeti szöveg természetesen angol, de olvasóink most magyarul is megismerhetik ezeket a pontokat.

Segítségükkel, ha nem is teljes mértékben, de alapos képet kapunk arról, hogyan jutottunk idáig, milyen szisztematikusan, tervszerűen ásták alá civilizációnk rendjét, tartópilléreit.

Ettől függetlenül az olvasó talán úgy érezheti – teljes joggal – hogy hazánk társadalmára nézve nem minden pont igaz, vagy nem ennyire markánsan. Ez abszolút legitim következtetés, sőt, a 10 pontot Közép-Európára nézve némiképp módosítani is lehetne. Ám ettől függetlenül, ha a keresztény, fehér civilizációra egy nagy elemként tekintünk, a pontok így is helytállóak.

Lássuk hát!

1. A testpozitivitás (magyarban is használatos: body positivity – Á.B.) csalása

A testpozitivitás térnyerése az önelfogadás koncepcióját az egészségtelen életmód köntösébe csavarta. Az elhízást valaha súlyos egészségügyi kockázatként értékelték, manapság önszeretetként aposztrofálva az egészség alternatív változataként ünneplik.

Ez a veszélyes narratíva nemcsak normalizálja az életveszélyes állapotokat, de elriasztja az egyéneket attól, hogy felelősséget vállaljanak az egészségükért, amitől végtére is a betegségből profitáló iparágak, úgy mint a big pharma és a feldolgozott élelmiszergyártók erősödnek.










2. Feminizmus: a nemi szerepek szétrombolása

Ami az egyenlő jogokért való mozgalomként indult, mára családokat és kapcsolatokat szétszakító erővé vált. A feminizmus terjesztette el azt a narratívát, hogy a hagyományos nemi szerepek elnyomók, valamint aláásták az anyaság és az otthonteremtés értékét, démonizálják a férfiasságot.

Ez a kulturális fortély szétrombolt otthonokhoz, férfiatlan férfiakhoz, és a család rovására karriert hajszoló nőkhöz vezetett, ezzel társadalmi kiegyensúlyozatlanságot okozva, amely példaképek és valódi kapcsolatok nélkül hagyta a gyermekeket.







3. A férfiasság halála

A férfiakat arra kondicionálták, hogy elnyomják természetes ösztöneiket, passzívvá és engedelmessé váltak erő és magabiztosság helyett. A férfiasságot „mérgezőnek” tartják, amely eltántorítja a férfiakat attól, hogy megragadják vezetői, védelmezői és családfenntartó szerepüket.

Ez a férfiasság elleni háború elveszett fiúk és hiányzó apák generációját alkotta meg, amely sok férfi életében irány- és célnélküliséghez vezetett, alapjaiban rengetve meg a nyugati civilizáció alapjait.






A megfelelő tesztoszteron-szint előnyei

4. Tervezett megosztottság: az identitáscsapda

Az identitáspolitika az egységet és a közös célokat a megosztottságra és az áldozati szerepre cserélte, arra ösztönözve az embereket, hogy faji, nemi vagy szexualitási alapon elnyomottnak tekintsék magukat. Ez a narratíva végtelen megosztottságot hoz létre, lehetetlenné téve a valós társadalmi problémák kezelését.

A megoldások kutatása helyett az identitáspolitika konstans belső harcokhoz és polarizálódáshoz vezetett, biztosítva azt, hogy az emberek figyelmét elvonják, miközben a valódi hatalmi struktúrákat érintetlenül hagyják.




5. A pornó„járvány”

A Nyugat hiperszexualizációba süllyedt a pornóval és az alkalmi kapcsolatok normalizálásával. Ez deformálódott nézetekhez vezetett a kapcsolatokról, az intimitásról, a szerelemről, meggyengítve az erős, egészséges családokat alkotó kötelékeket.

Nyugaton a pornófüggőség rengeteg embert fosztott meg attól a képességtől, hogy valódi kapcsolatokat alakítson ki, olyan generációt létrehozva ezzel, amely érzelmileg fásult, szétesett, és amely képtelen megtapasztalni a valódi intimitást. Ez a körforgás állandósítja az elszigeteltséget, magányba és kétségbeesésbe taszítja a társadalmat.




6. A hit elleni háború: az erkölcs felváltása materializmussal

Nyugaton a vallás intézményét démonizálták, a szekularizációt és az ateizmust emelték fel mint az egyetlen „felvilágosult” világnézetet. Ez a hit elleni támadás erkölcsi iránytű nélkül hagyta a társadalmat, lehetővé téve, hogy a materializmus és a hedonizmus vezérelvként gyökerezzen meg.

Ahogy a hagyományos értékek összeroskadnak, az emberek üres törekvések felé fordulnak a beteljesülésért, így lelkileg elsodródnak, és könnyebben manipulálhatóak lesznek. A hitnek ez az eróziója megnyitotta az utat egy egyre lélektelenebb és kontrolláltabb társadalom felé, ahol a hatalomra és az élvezetre való törekvés elhomályosítja a mélyebb értelmet és célt.



Az istenhívők és az ateisták aránya a 18 és 34 év közöttiek körében az évek múlásának tükrében




7. A külváros csapdája: elszigeteltség és függőség

(Az angol külvárosról – suburban – beszél, de ez magyarra fordítva inkább a túlzottan terjeszkedő városiasodást jelenti, ilyetén nem is igazán érinti az Egyesült Államokhoz képest törpe méretű Magyarországot – Á.B.)

Nyugaton a háború utáni külvárosi fellendülés ideális életmódot ígért, de széles körű elszigetelődéshez és függőséghez vezetett. A közösség ápolása helyett a terjeszkedő külváros szétválasztotta a családokat, autófüggő, magányos életet eredményezett.

Ez a modell a társadalmi kohézió helyett elszigetelte a nyugati embert, aki fogyasztási cikkekre támaszkodik, hosszasan ingázik, erodálva a közösség érzését és gyengítve a társadalmi kötelékeket.










8. Oktatás: a woke-oktató üzem

Nyugaton az oktatás eltolódott a kritikus gondolkodásmód tanításától az ideológiák erőltetésének irányába. Az iskolák és az egyetemek ma már kiképzőközpontokként működnek, ahol woke ideológiával tömik a fiatalok agyát, ahelyett hogy önálló gondolkodásra ösztönöznének.

Ez magában foglalja, hogy a gyermekek megkérdőjelezik saját nemi identitásukat és más radikális ideológiákat kezdenek népszerűsíteni, biztosítva, hogy a jövő generációit könnyebben manipulálják és irányítsák. Ez a szándékos változás elősegíti azt is, hogy a tömeg soha ne támadja a hatalmi rendszert, amely leigázta.






Skóciában a diákok olyan woke könyveket is olvasnak, melyek azt bizonygatják, hogy a rasszizmust a fehér ember alkotta meg

9. OnlyFans: az álruhába öltöztetett digitális kupleráj

Nyugaton az OnlyFans-et „női hatalomként” emlegetik, de valójában a mélyebb társadalmi hanyatlást jeleníti meg. A nők a „függetlenség” illúziójának oltárán pénzzé teszik testüket, és a szabadságnak hazudott kizsákmányolás csapdájába esnek.

Ez a divat megerősíti a Nyugat hiperszexualizálódását, és a nők értékét a kinézetre degradálja az intellektus és a tehetség ellenében. Ez a digitális korszak kizsákmányolása, amely aláássa az önbecsülést és a méltóságot a nyugati társadalomban.




10. Csökkenő születésszámok és a hagyományos család szétverése

A nyugati társadalmak demográfiai válsággal néznek szembe, mivel a születési ráta zuhan. Ez a tendencia a családalapítást démonizáló társadalmi nyomás egyenes eredménye, ahol a karrierrel kapcsolatos ambíciók és a személyes szabadság előtérbe kerül a szülői szereppel szemben.

A hagyományos család szétverése stabil otthon és példakép nélkül hagyta a gyermekeket, ami hozzájárul a mentális problémák, a kötelességmulasztás és a kilátástalanság növekedéséhez.



E cikk szerint a születési ráta bezuhanása a legnagyobb fenyegetés a nyugati társadalomra nézve

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info