Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy minnesotai középiskolában megszüntették az „F”, vagyis az elégtelen osztályzat használatát, mert az iskola vezetése szerint a jegy a rendszerszintű rasszizmust erősíti – írja cikkében a Daily Mail, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett.

Az iskola a YouTube-ra feltöltött videóban mutatta be az új, rasszizmusmentes értékelési rendszert. Eszerint a teszteken 50 százalék alatti eredményekre nem kapnak osztályzatot a diákok és tíz nappal később újra próbálkozhatnak.




Norman Bell igazgatóhelyettes arról nem beszélt, hogyan fognak eljárni, ha a diákok többszöri próbálkozásra sem teljesítik elégségesen a dolgozatokat.




További újítás az elnyomó rendszerhez képest, hogy mostantól nem értékelhető a diákok hozzáállása, viselkedése, valamint az sem, hogy egy házi dolgozatot vagy beadandót időben megírtak-e.

„Létezik sok más mód, melyekkel ezeket a dolgokat kommunikálni tudjuk a szülők felé” – mondta Christina Pierre igazgatónő.

Az osztályozási rendszer reformjának szükségességéről Wayne Kazmierczak tankerületi felügyelő beszélt: „megvizsgáltuk, hogy a befektetett tanulás arányától függetlenül, hogyan teljesítettek a gyerekek, és arra jutottunk, hogy a színes bőrű tanulók általában rosszabb jegyeket szereznek”. Kazmierczak szerint az „osztályzatoknak a tanulók tudását kell tükrözniük, és nem magaviseletüket, illetve, hogy mennyi stressz éri őket otthonukban”.




A Sunrise Park Middle School korábban azért került az újságok címlapjára, mert arra kérte diákjait, hogy mondják el, véleményük szerint mely társadalmi csoportoknak milyen privilégiumai vannak.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából