Egy idős férfi tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon 2024. április 13-án, mert ismeretlen tettes közel 10 millió forintot csalt ki tőle néhány hónap alatt.

Az elkövetővel a piacon ismerkedett meg tavaly ősszel. A magát építési vállalkozónak kiadó férfi az idős úrral beszélgetést kezdeményezve megnyerte annak bizalmát. Nem sokkal később azzal az ürüggyel kereste fel a nyugdíjas férfit, hogy tanácsot szeretne kérni, és Székesfehérváron több építkezést megmutatott neki, majd a „tanácsadásért” átadott a számára 100 ezer forint készpénzt, ezzel is a bizalmába férkőzve.

A férfi 2023. október 20. és 2024. január 19. között különböző építkezéssel és befektetéssel kapcsolatos ürügyekre hivatkozva összesen közel 9 millió forintot kért kölcsön a sértettől. Miután az idős férfi megtakarítása elfogyott, kölcsönt vetetett fel vele.

A nyomozás során a rendőrök további sértetteket találtak, akiket hasonló módszerrel, idős korukat kihasználva ejtett tévedésbe a férfi. Miután megtakarított pénzüket kicsalta, jellemzően velük is hitelt vetetett fel, de volt olyan is, akivel telefont vásároltatott magának. A jelenlegi adatok alapján a sértettek összes kára meghaladja az 50 millió forintot.

A férfit a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a vármegyei bevetési egység egyenruhásaival összehangolt akció keretében 2024. április 30-án elfogták. A házában tartott kutatás során a nyomozók több millió forintot foglaltak le.

A 42 éves móri férfit – őrizetbe vétele mellett – csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték az ügyészségen a letartóztatását - közölték a rendőrség honlapján.