Ugrás a cikkhez
Reklám

Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás azt írta: az eltűntek keresése nagy erőkkel folyik. Kollégái mindenben a család és a rendőrség rendelkezésére állnak - tette hozzá.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Az újság információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.



Orosz Katalin és Orosz Mihály (kép: Majorca Daily Bulletin)

A Majorca Daily Bulletin közben arról írt, hogy O. Katalint és O. Mihályt vasárnap drónokkal keresik, ám ha ezek az erőfeszítések sikertelennek bizonyulnak, előfordulhat, hogy a keresést hétfőn felfüggesztik.

Az ultimahora.es beszámolója szerint nem testvérpárról, hanem unokatestvérekről van szó. A lap idézi az eltűntek családját is, akik szerint pénteken kellett volna gyermekeiknek hazatérniük Magyarországra, azonban szerda óta nem tudnak kapcsolatba lépni velük. Az internetes oldal szerint a két eltűnt Orosz Katalin és Orosz Mihály.

A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván.

(MTI - Körkép nyomán)

Korábban írtuk: Daily Mail: egy magyar testvérpárt hullám sodort el Mallorcán, azóta sem találják őket



Friss hírek az elmúlt 24 órából