Ugrás a cikkhez
Reklám

Egyesült a DK és az MSZP - ezt állítja a Hír TV birtokába került levelében Szanyi Tibor. Az MSZP alelnöke szerint a szocialisták EP-frakciójának magyar delegációját a Gyurcsány-párt politikusa vezeti. A leköszönő EP-képviselő korábbi leveleiben is élesen bírálta pártja vezetőségét.

Az MSZP a DK-t gazdagítja egyetlen mandátumával az Európai Parlamentben - írja a Hír TV birtokába került levelében Szanyi Tibor. Az MSZP alelnöke a szocialisták vezetőségének címzett írásában választ vár arra, hogy pártja mikor és milyen formában döntött arról, hogy egyesül a DK képviselőcsoportjával. Szanyi rámutat: az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjában a magyar delegációt a DK-s Molnár Csaba vezeti majd.

A leköszönő EP-képviselő hozzáteszi: az európai választások és az új parlamenti ciklus kezdete között a régi és új képviselők együttesen tevékenykednek, azonban magyar delegációértekezletről őt nem értesítették.

A szocialista politikusnak ez már a harmadik írása a májusi EP-választás óta, amikor az MSZP és a Párbeszéd a közös listával mindössze egyetlen mandátumot szerzett. Szanyi Tibor eredetileg csak harmadikként szerepelt a listán, az eredmények fényében azonban újra akart tárgyalni a megszerzett mandátumról. Pártja viszont erre nem volt nyitott.

A politikus ezután írta első levelét, amelyben éles kritikákat fogalmazott meg a pártjával szemben. Élőhalottnak és korrupt bandának nevezte az MSZP-t. Azt írta: egy degenerálódó belterjes klub ahol 20-30 emberből jó, ha egy gondolja, hogy szükség lenne a pártra.

Később egy újabb levélben bírálta a párt elnökét és a mandátumot szerzett politikustársát. Szerinte a párt vezetésének is "bődületes felelőssége" van az EP-választási kudarcban, a Tóth Bertalan által vezetett elnökség ugyanis háttérbe szorította őt a kampányidőszakban, miközben nem volt hajlandó nyilatkozni több kulcsfontosságú médiumnak sem. A mandátumot végül megszerző Ujhelyi Istvánról szintén lesújtó véleménnyel írt.

A Hír TV megkérdezte a szocialisták választmányi elnökét, hogy lehet-e következménye Szanyi Tibor leveleinek, de érdemi választ nem kaptak.

Próbálták megkérdezni az MSZP elnökét, hogy megismerjék véleményét az újabb levélről, de Tóth Bertalant nem sikerült elérniük.

Kapcsolódó:

- Szanyi újabb levéllel örvendeztette meg az elvtársakat: "ment a könyörgés, hogy ne Klárira szavazzanak"

- "Mint a kanos férfi, aki beleszeret a bárcás cédába" - magához hasonlította pártját a birka magyarozó Szanyi elvtárs

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából