Ugrás a cikkhez
Reklám

Idén 23. alkalommal rendezték meg a kaliforniai Santa Monicában a Critics’ Choice Awards-ot, azaz a Filmkritikusok Szövetségének díjátadó gáláját, melynek #SeeHer névre keresztelt kategóriáját maga Wonder Woman, azaz Gal Gadot nyerte.

A #SeeHer-díjat olyan színésznő kaphatja, aki "tágítja hivatása határait", és úgy személyesít meg női karaktereket a vásznon, hogy azzal segíti a "sztereotípiák eltörlését".

Gal Gadot – az egykori Ms. Izrael – köszönőbeszéde komoly feltűnést keltett, mivel egyértelműen a szuperhős karakter hozta meg számára a szakmai és a kereskedelmi ismertséget is. „Egész életemben arról faggattak, mi számomra az álomszerep. Mindig azt feleltem, hogy konkrétumot ugyan nem tudok mondani, de erős és független nőket akarok megtestesíteni.



Gal Gadot (Fotó: MTI/EPA)

Amikor megkaptam Wonder Woman szerepét, azonnal rájöttem, hogy ezt a szerepet kerestem. Benne találtam meg mindent, ami számomra fontos. Nagyszívű, erős, könyörületes. Szét tudja választani a jót a rossztól. Cselekvő, amikor más lebénul. Nem tökéletes, de éppen ettől valódi” – mondta beszédében a zsidó színésznő.

Ez az erős és független női példakép a múltban többször is helyeselte az izraeli hadsereg által a polgári lakosság körében véghezvitt gyilkolászást, vagyis érthető, hogy kivívta fajtársai elismerését "Nagy-Izraelben" is.

A Chritic’s Choice Awards ceremónián mellesleg az olyan nőkkel foglalkozó produkciók taroltak, mint a Hatalmas kis hazugságok, A szolgálólány meséje és a The Marvelous Mrs. Maisel című tévésorozat.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Libanon után Tunéziában is betiltottak egy hollywoodi zsidó limonádéfilmet - mert a főszereplő helyeselte a gázai mészárlást





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából