Ugrás a cikkhez
Reklám

A nyári ítélkezési szünet után augusztus végétől újra tárgyalni kezdik a bíróságok a hazai szervezett bűnözés első számú keresztapjának, Vizoviczki Lászlónak az ügyeit.




2015. június 29-én megjelent vizoviczkis cikkünkben megírtuk, hogy egy vesztegetésekkel és politikai motivációkkal gazdagon átszőtt, ennélfogva szigorúan titkos bűnügyi alku keretében napokon belül szabadlábra helyezhetik a Dont. Akkor szerencsére másképp döntöttek. A veszély azonban nem múlt el! Miközben Vizovicki milliókkal szponzorált ügyvédcsapata és bizalmi emberei az ítélkezési szünet alatt sem pihenve keresik a kifacsarható joghézagokat, a befolyásolható tanúkat, politikusokat és közhivatalnokokat a „Főnök” kihozatala érdekében, addig gyakorlatilag az egész főváros, az egyszerű, tisztességes polgárok és vendéglős vállalkozók rettegnek. De még náluk is jobban rettegnek azok a vállalkozók és egykori alkalmazottak, akik, vállalva azt, hogy szembe mernek menni a Keresztapával, a hatóságok előtt vallomást mertek tenni Vizoviczkire. Hiába kaptak ugyanis ezek az emberek az eljárásokban sorszámot, vallomásukból kikövetkeztethető személyazonosságuk, és Vizó hírhedt arról, hogy mindenkinek utánamegy.

Az alábbiakban közölt vallomásban - mely a Kuruc.info birtokába jutott - Vizoviczki saját szavaival mondja el, hogyan vesztegette meg évtizedeken keresztül a fővárosi és a debreceni rendőrséget, és hogyan használta fel őket egyszerű vállalkozók, kisemberek üzleteinek elvételére, bezáratására. Az itt olvasható vallomást Vizoviczki a 6.-7. nekirugaszkodásra tette a szigorúan titkos minősítése miatt a fősodratú média számára hozzáférhetetlen, Debrecenben tárgyalt vesztegetési ügyben.

Megdöbbentő, sokkoló összefüggések arról, hogyan működtette Vizoviczki évtizedeken keresztül a fővárosi szórakoztatóipart és a rendőrséget. A folyamat lényege nagyjából megérthető a vallomásból, de mivel a bűncselekmények minősítésénél a szándék nagyon sokat, éveket jelent, Vizoviczki a saját szerepét a lehetőségeihez képest igyekszik kedvező megvilágításba helyezni, és amit csak tud, megpróbál az azóta már tanúvédelmi programban eltüntetett biztonsági főnökére (V. István) rákenni.

A vallomás (pdf-ben) ide kattintva nyitható meg, illetve tölthető le.

(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából