Ugrás a cikkhez
Reklám

Sokszor elképzeltem a jelenetet: egy jobb világban, abban az olyannyira vágyott „szebb jövőben”, megvalósul a nagy nyilvános holokausztvita, én pedig ott ülök Zsolt mellett, szemben velünk Karsai, Ungváry, vagy másvalaki, és több száz ember jelenlétében - és talán a kamerák kereszttüzében - vívjuk a szellemi párbajt az ellenfeleinkkel.

2010 novemberében nyílt vitára szólítottam föl a Kuruc.info bezárását követelő, a portálunkon megjelent revizionista cikkek miatt őrjöngő holoiparosokat. Lipusz Zsolt azonnal támogatásáról biztosított. (Valamint rajta kívül még Varga Béla.) Felhívásomhoz csatlakozva Zsolt leszögezte: „Valós, létező személyként, saját nevemet és arcomat a nagy nyilvánosság előtt vállalva, bármikor és bármely médium által biztosított fórumon hajlandó vagyok vitát folytatni a "holokauszt" történetében és historiográfiájában fellelhető számos, súlyos ellentmondásról, valamint a hivatalos kánonban 1945 óta megszámlálhatatlan alkalommal végbement metamorfózisról, s annak ideológiai és politikai háttér-okairól.”

Majd a következőképpen folytatta nyílt levelét:

„Továbbá kész vagyok egy esetleges diskurzus során jogi, morális és lelkiismereti érvekkel alátámasztani, hogy a jelenleg hatályos Btk. 269/C törvénye egy civilizált európai jogállamban tarthatatlan, és durván sérti az állampolgárok szabad véleménynyilvánításához, lelkiismeret- és gondolatszabadságához, illetve a tudományos kutatás során a kételkedéshez, valamint a hipotézisek és új történettudományi tézisek megfogalmazásához fűződő alapjogait. A Kuruc.info ellehetetlenítésére, betiltására irányuló törekvések pedig történelmünk legsötétebb, a szovjet megszállás alatt elszenvedett 45 esztendős kommunista éra uniformizált közgondolkodás létrehozására törekvő cenzor-csinovnyikjainak a világát keltik újra életre. Bízom benne, bár hazai közállapotaink abszurditását jól ismerve túlságosan nagy reményt nem fűzök hozzá, hogy a velünk ellentétes oldalon állók táborában lesznek olyanok, akik elfogadják Perge Ottó, valamint jómagam kihívását és vitára invitáló javaslatát. Meggyőződésem, hogy egy tisztázó polémia nagyban hozzájárulhatna a jelenlegi abnormális magyarországi szellemi-politikai viszonyaink konszolidációjához, letisztulásához.”

Kedves Zsolt, nagyon, de nagyon sajnálom, hogy sohasem mondtam Neked személyesen köszönetet akkori bátor kiállásodért, a számomra nyújtott segítségért, amely nagyon jólesett nekem. Lipusz Zsolt fentebb idézett sorai jól mutatják, hogy mennyire becsületesen és nemesen gondolkodott, és mennyire távol állt tőle mindenféle kirekesztés és gyűlöletkeltés, melyekkel ellenségei(nk) teljesen alaptalanul vádolták.

Zsolt, most már miattad sem lehet elcsüggedni a magyarság érdekében és az igazságért folytatott küzdelmünkben! Most már miattad is folytatnom kell azt a harcot, amelyben - büszkén mondhatom - a harcostársad lehettem! Ha pedig egyszer sikerül kivívni a szebb jövőt, és megvalósul a nagy holokausztvita, akkor lélekben egészen biztosan ott leszel majd mellettem.

Perge Ottó - Kuruc.info

Kapcsolódó:

- Elhunyt Lipusz Zsolt, a kurucok történelemtanára - tragikus hirtelenséggel érkezett a behívó a Hadak útjára

- Dosszié: egyedülálló vita bontakozott ki a holokausztról a Kuruc.infón - a legnevesebb történészek csaptak össze





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából