Hosszas vajúdás után Hollandiában megalakult a Geert Wilders vezette koalíciós kormány. Az Izrael- és zsidóbarát Wilders tegnap Gideon (Gidi) Markoszower (46) személyében a holland Szabadságpárt izraeli születésű, prominens politikusát nevezte ki az egyik miniszterelnök-helyettesnek (összesen négy van), illetve a menekült- és migrációügyekkel megbízott tárca élére. Markuszowerről korábban a hollandiai Általános Hírszerző és Biztonsági Szolgálat (AIVD) azt állította, hogy a Moszádnak szolgáltat érzékeny információkat – írja a kikar.co.il és a hidabroot.org izraeli hírportál.



Geert Wilders (balról) és Gideon Markuszower (fotó: parool.nl)

Amint arról portálunk is beszámolt: az Európai Parlament Identitás és Demokrácia (ID) frakciója előbb kizárta soraiból, majd a mostani választás után nem fogadta vissza az EP-választás egyik nagy jobboldali győztesét, a németországi Alternatíva Németországnak (AfD) pártot. A kizárás, majd a visszafogadási kérelem elutasításának okát, mint a legtöbb ilyen esetben, ezúttal is a zsidók kegyeit hajhászó politikusok hozzáállásában kell keresni. Mint ismert, Maximilian Krah EP-képviselő, az AfD választási listavezetője nemrégiben kijelentette, hogy az SS nem minden tagja volt bűnöző.

Ilyen, a zsidókat és Izraelt ingerlő kijelentéseket még véletlenül sem tenne az Identitás és Demokrácia frakció két vezéralakja, Marine Le Pen, az EP-választás legnagyobb győztese, a francia Nemzeti Tömörülés vezetője vagy a hozzá hasonlóan Izrael- és zsidómániás Geert Wilders, a legutóbbi hollandiai parlamenti választáson győztes Szabadságpárt (PW) vezetője. Wilders még 2007-ben a Koránt Adolf Hitler Mein Kampfjához hasonló veszedelmes, antiszemita irománynak nevezte, azért kérte annak betiltását Hollandiában.



Geert Wilders és Jichák Herzog találkozója Amszterdamban

Wilders már márciusban hűségesküt tett az izraeli elnöknek

A hollandiai parlamenti választásokat a Szabadságpárt élén megnyert Geert Wilders még a kormányalakítás előtt sietett találkozni az izraeli politikai vezetőkkel, hogy támogatásáról biztosítsa a Gázai övezetben „jogos önvédelmet gyakorló” Izraelt. Jichák Herzog izraeli elnökkel 2024. március 11-én jött össze (a holland politikus kezdeményezésére) Amszterdamban, s a találkozó folyamán Wilders feltétlen támogatásáról biztosította a zsidó államot.



Geert Wilders a CPAC budapesti ülésén 2024-ben

Megfelelő ember a megfelelő helyre

Geert Wilders tegnap ismét bebizonyíthatta a zsidók iránti elkötelezettség, miután a hosszas vajúdás és koalíciós alkudozások után megalakult kormánya miniszterelnök-helyettesének, valamint menekültügyi és migrációügyi miniszternek kinevezte az izraeli születésű Gideon (Gidi) Markuszowert. Az 1977-ben, Tel-Avivban született Markuszower a Wilders vezette Szabadságpárt egyik prominens, bevándorlásellenes alakja (nem mintha ő nem lenne az…- H. J.), s ezért is nevezte ki az új miniszterelnök a menekültügyi és a migrációügyi tárca élére.



Gideon Markuszower - a Likud hollandiai szóvivője is volt

A biztonsági szolgálat Markuszower Moszád-kapcsolatára figyelmeztet

Gideon (Gidi) Markuszower 2010-ben, a hollandiai parlamenti választások előtt kénytelen volt visszalépni a Szabadságpárt képviselőjelölt-listájáról, miután a holland Általános Hírszerző és Biztonsági Szolgálat (Algemene Inlichtigen Veiligheidsdienst – AIVD) levélben óvatos megfogalmazásban figyelmeztette Geert Wilders pártvezetőt: nem kizárt, hogy Markuszower kapcsolatot tart egy külföldi hírszerző szolgálattal, kényes információkat szolgáltat egy idegen országnak, s ezért kockázatot jelent Hollandia biztonságára. A hollandiai újságok akkor arról írtak, hogy a Moszád volt az a külföldi titkosszolgálat, amellyel Markuszower kapcsolatot tartott.

Markuszover fiatalabb korában hosszú évekig tevékenykedett a hollandiai zsidó iskolák, intézmények és zsinagógák biztonságáért felelős védelmi szervezetben. Az Általános Hírszerző és Biztonsági Szolgálat figyelmeztetésének évében, 2010-ben Markoszowert letartóztatták, mert engedély nélkül tartott fegyvert az Izrael kikiáltásának 60. évfordulóján tartott ünnepi rendezvényen, ahol biztonsági feladatot látott el. A 2000-es évek elején Markuszover az izraeli Likud politikai párt szóvivője volt Hollandiában.

Hering J. – Kuruc.info