Ugrás a cikkhez

Megrázó videó söpört végig a közösségi médián, melyen az látható, hogy egy iskolai vita során egy diák fém székkel dobja fejbe hátulról a gyanútlan tanárt, aki eszméletlenül rogy a padlóra. Az eset az egyesült államokbeli Michigan állam Flint nevű kisvárosának egyik középiskolájában történt, írja a Magyar Nemzet.

A New York Post szerint a tanárnő két hevesen vitatkozó tanuló közé állt, mikor egy lány a háta mögé sétált, és néhány méterről egy fém széket hajított a fejének. A több millió megtekintésnél járó felvétel tanúsága szerint a diákokat nem különösebben hatotta meg, hogy a pedagógus eszméletlenül rogyott a padlóra, teste fölött azonnal egymásnak estek. Az nem derült ki, hogy a nézeteltérés mi miatt alakult ki, és hogy a tanárnő miért került célkeresztbe.

A teacher in Flint, Michigan is knocked unconscious after a student threw a chair at her head. This happened in Flint Community Schools in Michigan pic.twitter.com/T8La7gCgAJ

— Libs of TikTok (@libsoftiktok) September 29, 2023

Az iskola tájékoztatása szerint az áldozatot kórházba szállították, majd még aznap hazaengedték, már jobban érezte magát. Meglepő módon úgy döntött, amint teheti, visszatér az osztályba.

Az elkövetőt a törvényeknek megfelelően felelősségre fogjuk vonni – közölte az intézmény. Az azonban nem derült ki, hogy addig is felfüggesztették-e vagy számíthat-e valamilyen büntetésre.

– Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy milyen szomorú állapotban van Michigan állam oktatása – nincs elképzelés, nem tisztelik a tanárokat, és ami a legrosszabb, nem tanulnak – fakadt ki az X-en (egykori Twitter) James Craig egykori detroiti rendőrfőnök, aki republikánus színekben indulhat majd a szenátori választásokon.

Flint városának egyébként demokrata polgármestere van, a kerület képviselője szintén demokrata, és Michigan szenátora is demokrata.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából