Ugrás a cikkhez

Svájcban a német határhoz közel rejtélyes bűneset történt: a rendőrség Schaffhausen központjában szombaton három sebesültet talált, akik közül az egyik később meghalt, de a bűncselekmény körülményei még tisztázatlanok.

A rendőrség nem pontosította a használt fegyvert, a sérülések jellegét, sem az érintettek állampolgárságát vagy életkorát.

"Jelenleg nem tudunk további tájékoztatást adni, mivel az események pontos lefolyását még vizsgálják" - közölte Schaffhausen kanton rendőrsége az AFP hírügynökséggel.

Nem sokkal 5 óra után értesítették a rendőrséget, hogy "két sérült ember" fekszik a földön - derült ki a hatósági közleményből.

A helyszínre érve a mentőszolgálat munkatársai egy súlyos és egy könnyebb sérültet találtak. "A rendőrség és a schaffhauseni kórházak mentőszolgálatainak azonnal megkezdett újraélesztési intézkedései ellenére a súlyosan sérült férfi a helyszínen meghalt" - írta a rendőrség.

Nem sokkal később a rendőrség a schaffhauseni pályaudvartól nem messze egy harmadik sérültet is felfedezett, aki az első vizsgálatok szerint érintett lehetett az incidensben.

Az események sorrendje és háttere még tisztázásra vár.

(MTI)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából