Ugrás a cikkhez
Reklám

Csütörtökön meghekkelték az egyik legnagyobb ukrán rádió, a TavrMedia adását, és bemondták, hogy Volodimir Zelenszkij súlyos betegséggel küzd.

Az ukránok szerint hekkertámadás történt, és Zelenszkij már reagált is a hírre csütörtök este, azt állítva, hogy jól van. Mindeközben a Kyiv Independent megpróbált utánajárni annak, hogy mi történhetett.

A TavrMedia szerint az egyik csatornájukon egy zenei programot játszottak, és ezt szakította meg a délután 1 órakor érkező „rendkívüli hír”, amely mögött a hekkerek álltak. Az adásban azt mondták: Zelenszkij intenzív osztályon van és a feladatait Ruszlan Sztefancsuk, a parlament házelnöke vette át ideiglenesen.

A Kyiv Independent szerint a délután 12 és 2 közti időszak annál a csatornánál főműsoridőnek számít, és nem tudni, hogy hány ember hallgatta éppen az adást. Keresték a TavrMediát is az esettel kapcsolatban, de egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.

A rádiós cég egyelőre csak annyit közölt, hogy dolgoznak a probléma megoldásán, többet nem akartak elárulni, de későbbre még részletesebb tájékoztatást ígértek. Az ügyben az ukrán kibervédelemért felelős szerv is vizsgálatot indított.

(Index)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából