Bilincsben vittek el csütörtökön két "balhézó" szülőt a rendőrök a budapesti Madarász Viktor utcai gyermekkórházból, írja a 24. Olvasójuk beszámolója szerint öt járművel érkeztek a helyszínre rendőrök, de a nő és férfi őket is megtámadta.

Értesüléseik szerint az történt, hogy egy gyereket akartak elvinni a külföldi szülei, de a kórház ezt nem engedte. A szülők – vagy egyikük – bántalmaztak egy kórházi dolgozót, ezért rendőröket hívtak a helyszínre. A szülők – vagy egyikük – azonban a kiérkező rendőrökre is rátámadtak, ezért az egyenruhások előállították őket.

A lap megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget is, hogy megtudják, mi történt pontosan, vannak-e sérültek, illetve indítottak-e nyomozást az ügyben – az alábbi választ kapták Kovács Katalin szóvivőtől: "A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást, amelyről a büntetőeljárás érdekeire tekintettel jelenleg más adat nem közölhető." Az ügyész hozzátette: sajtóközlemény kiadását tervezik az ügyben.

Megkeresték a kórházat is az ügyben, ahol megerősítették: valóban történt tegnap egy incidens az egészségügyi intézményben, de ennek részleteiről nem kívántak nyilatkozni.