Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Izrael által 1967 óta megszállt Hebron városhoz közeli Béjt Ummár palesztin városkában szombat reggel néhány órán keresztül a Harmadik Birodalom zászlója lengedezett. A településen élő együttműködők (besúgók) az esetet jelentették a megszálló izraeli hadseregnek, s a helyszínre érkező katonák egyes lövéssel leszedték a zászlót – írja a walla.co.il hírportál.



A villanyvezetékbe akadó zászló Ciszjordániában (fotó: Twitter)

Szombaton reggel Béjt Ummár ciszjordániai palesztin kisváros lakosai arra ébredtek, hogy a település egyik utcáján a Harmadik Birodalom 1935-1945 közötti hivatalos zászlaját lengeti a szél. A megszállt Hebron várostól mintegy 10 kilométerrel nyugatra levő, közel 15 ezer lelkes településre már a kora délelőtti órákban megérkeztek a megszálló izraeli hadsereg K’fír (oroszlánkölyök) nevű dandárjának katonái, és egyikük társai ujjongása közepette egyes lövéssel leszedte a villanyvezetékre erősített horogkeresztes zászlót.



A motorháztetőről a zászlóra tüzelő katona (fotó: videókép)

Némely izraeli közösségi oldalon fotóshop képeket is megjelenítve azt igyekeztek bizonygatni, hogy a birodalmi német zászlót Béjt Ummár falu egyik házának tetejére, magas rúdra felvonva tették ki a palesztinok. Ez persze nem igaz, mert a közzétett videón is jól lehet látni, hogy lelövése előtt a zászló egy rövidebb rúdon, villanyvezetékbe akadva, vagy oda akasztva lengedezett.

H. J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából