Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy nő és három gyerek életét vesztette hétfőn egy vasúti átjárónál történt balesetben Franciaország észak-keleti részén, ahol egy vonat elsodort egy, a vasúti pályán álló gépkocsit, amelyben az áldozatok ültek – közölték az illetékes hatóságok.

A balesetben a vonaton utazók közül négyen könnyebben megsérültek, míg a mozdonyvezető sokkos állapotba került a francia vasúttársaság, az SNCF közlése szerint.

"La barrière" du passage à niveau d'Avenay-Val-d'Or (Marne), où une collision entre un TER et une voiture a causé la mort d'une femme et de trois enfants, "est pliée" et l'enquête en cours en donnera les raisons, a déclaré Patrick Jeantet, PDG de SNCF Réseau 1/2 #AFP pic.twitter.com/7v6AT8GEC0

— Agence France-Presse (@afpfr) 2019. július 15.

„Úgy tűnik, hogy a személyautó akkor ment neki a lezárt sorompónak, amikor a vonat éppen arra haladt” – mondta Philippe Maussire, a balesethez közeli Avenay-Val-d’Or település polgármestere a francia sajtónak. A polgármester elmondta: a gépkocsivezető óvodai kisegítő volt, és három kisgyereket szállított az autójában.

A rendőrség a baleset körülményeinek részletezése nélkül, közleményben megerősítette, hogy a balesetnek négy áldozata, egy nő és három gyerek, valamint négy könnyebb sérültje van. Az ügyet a kelet-franciaországi Reims ügyészsége vizsgálja.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából