Ugrás a cikkhez
Reklám

Nagy erejű - 7,3-as fokozatú - földrengés rázta meg Indonézia keleti részét vasárnap, több ház megrongálódott, a lakosok pánikszerűen menekültek házaikból ideiglenes menedékeket keresve. Halálesetekről nem érkezett jelentés.

Az Amerikai Földtani Intézet (USGS) szerint a 7,3-es erősségű földrengés központja Ternate-tól, Észak-Maluku tartomány székhelyétől 166 kilométerre délkeletre volt, a fészke pedig 10 kilométer mélyen.

Az indonéziai katasztrófa-elhárítás szerint a szárazföldön történt földmozgás nem váltott ki szökőárveszélyt.

A televízióban látni lehetett, amint a lakosok sikoltozva menekültek ki egy ternate-i bevásárló központból.

An earthquake with a magnitude of 7.3 struck southeast of the city of Ternate, in the Moluccas in the eastern area of Indonesia, the U.S. Geological Survey reported. There were no immediate reports of casualties, and authorities said there was no threat of a tsunami. pic.twitter.com/zhEQYYlGyD

— The Voice of America (@VOANews) 2019. július 14.

Az indonéziai földrengéskutató központ szerint a földmozgást több kisebb utórengés követte. A rengést és az utórengéseket Észak-Szulavézi tartomány több részén is lehetett érezni, de itt sem érkeztek hírek áldozatokról.

A egymillió lakosú Észak-Maluku tartomány egyike Indonézia egyik legritkábban lakott területeinek.

A több mint 260 millió lakosú Indonézia a csendes-óceáni Tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkáni kitörések.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából