Ugrás a cikkhez
Reklám

Egyre több jel utal arra, hogy a három halálos áldozattal járó hétfői utrechti lövöldözés terrortámadás lehetett. Az első számú gyanúsított autójában egy olyan levelet találtak, ami ezt a verziót erősíti. A holland nyomozók azt is közölték, hogy a korábban elterjedt hírekkel ellentétben a gyanúsított nagy valószínűséggel nem ismerte egyik áldozatot sem.




Hétfőn este egy harmadik gyanúsítottat is őrizetbe vett a holland rendőrség az ügyben. Később Utrecht polgármestere tévesen azt mondta: két gyanúsítottat elengedtek. Szavait a rendőrség cáfolta: mind a három gyanúsított őrizetben van, írja a nos.nl.

A támadás fő gyanúsítottja egy 37 éves, török születésű férfi, akit többórás hajsza után még hétfőn kora este fogtak el. Gökmen Tanis indítékai még nem ismeretesek. A férfi három embert lőtt agyon az Amszterdamtól délre fekvő hollandiai nagyvárosban, további öt embert pedig megsebesített, közülük hármat súlyosan.




A támadás hétfőn 10 óra 40 perc körül történt az Október 24. téren. A lövöldöző a szemtanúk szerint autóval menekült el, a rendőrség terrorelhárítói vadásztak rá.

Az első halott, akiről hírt adott a holland közszolgálati média, egy nő volt, akit két villamoskocsi között, a vágányokon találtak meg. Az Algemeen Dagblad lapnak az egyik szemtanú azt mondta, hogy a fegyveres egy nőre lőtt először a villamoson, aztán azokra, akik segíteni próbáltak neki.

(Index)

Korábban írtuk: Fellélegezhetünk: "családi okokból" lövöldözött Utrechtben a három embert megölő török - elfogták





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából