Ugrás a cikkhez
Reklám

A Guardian szerint egy orosz telefonbetyár-páros hívta fel Boris Johnson brit külügyminisztert, de olyan sikeresen, hogy Johnson 18 percig beszélgetett velük telefonon, mert azt gondolta, hogy az új örmény miniszterelnökkel beszél.




A páros a gyanú szerint az orosz titkosszolgálatokhoz kötődik, és maguk tették közzé a beszélgetést. A felvételen orosz akcentussal, de angolul beszélve tettek fel olyan kérdéseket, mint hogy hogyan kezeljék Putyin elnököt, meg fogja-e mérgezni őt is a közelgő látogatásuk során, vagy hogy milyen lépéseket tervez Nagy-Britannia a Szkripal-ügyben.

Johnson azt mondta, az elnök körüli oligarchákra akarnak nyomást gyakorolni, mert jelenleg, ha eldob Kensingtonban egy követ, egy oligarchát talál el. A brit külügy elismerte, hogy a beszélgetés valódi, de szerintük ez a Kreml kétségbeesett próbálkozása.

Alekszej Sztoljarov és Vlagyimir Kuznyecov már felhívták Petro Porosenko ukrán és Recep Tayyip Erdogan török elnököt, de Elton Johnnal is beszéltek, magukat Putyinnak kiadva.

Sőt, Trump ENSZ-be delegált nagykövetét, Nicky Haleyt is legalább ugyanilyen kínos felvételre "kényszerítették" rá, bemutatva, hogyan hazudja még egy nem létező sziget soha ki nem kiáltott függetlensége kapcsán is, hogy tud róla, és arról is, hogy Putyin ott is beavatkozott:

(Kuruc.info - 24.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából