Donald Trump amerikai elnök szerint, ha az oroszok célja az volt, hogy bizalmatlanságot és zavart keltsenek az amerikaiak között, akkor most röhöghetnek a markukba.

„Ha Oroszország azt akarta, hogy zavarodottságot keltsenek és bizalmatlanságot szítsanak az amerikaiak körében, akkor a 2016-os amerikai elnökválasztásba való beavatkozás ügyében indított amerikai vizsgálatok révén tökéletesen elérték a céljukat” - írta egyik Twitter-bejegyzésében az elnök, aki szerint az oroszok most szétröhöghetik magukat.

Trump szerint ő sohasem állította azt, hogy nem voltak orosz beavatkozási kísérletek. „Én csak annyit mondtam, az az álhír, amely szerint bármiféle kapcsolat volt a Trump-kampány és az oroszok között” – írta az elnök.

If it was the GOAL of Russia to create discord, disruption and chaos within the U.S. then, with all of the Committee Hearings, Investigations and Party hatred, they have succeeded beyond their wildest dreams. They are laughing their asses off in Moscow. Get smart America!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2018. február 18.

Trump az után szólalt meg ismét, hogy nemzetbiztonsági tanácsadója, H. R. McMaster is egyértelműen bizonyítottnak nevezte azt, hogy Moszkva igyekezett befolyásolni a Trump győzelmét hozó elnökválasztást.

(HVG javítva)