Ugrás a cikkhez
Reklám

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben vágott vissza a róla szóló, őt elmarasztaló könyv írójának, s azt írta magáról, hogy "nagyon okos" és "stabil zseni".

Az elnök ezzel utasította vissza a pénteken megjelent Tűz és düh: Trump Fehér Háza belülről című könyvben megfogalmazott állításokat, melyek szerint szellemileg és fizikailag nem lenne alkalmas az elnöki hivatal ellátására. A könyv szerzőjét, Michael Wolff újságíró-írót - akinek hitelességét az amerikai sajtóban is sokan kétségbe vonják - Trump azzal szerelte le, hogy "lúzernak" minősítette őt.

"Most, hogy egy esztendeig tartó intenzív tanulmányozás után az oroszokkal való összejátszásról bebizonyosodott a közvélemény számára, hogy teljes kacsa, a demokraták és ölebeik, a Hamis Hírek Fősodratú Média, előszedték a Ronald Reagan esetében használt régi receptet, és mentális stabilitásról, intelligenciáról kiabálnak" - írta Trump.

Percekkel később újabb Twitter-bejegyzésben az elnök így fogalmazott: "egész életemben a két legnagyobb erősségem az, hogy mentálisan stabil és tényleg okos vagyok. A csalárd Hillary ugyancsak rájátszott erre, és mint mindenki tudja, odakozmált. Én nagyon sikeres üzletemberből tévésztár lettem..., majd az Egyesült Államok elnöke (első próbálkozásra)".

 

....to President of the United States (on my first try). I think that would qualify as not smart, but genius....and a very stable genius at that!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 6, 2018

 

A Twitter-bejegyzések közzététele után Donald Trump a marylandi Camp Davidban lévő elnöki üdülőben a Republikánus Párt vezető kongresszusi politikusaival folytatott megbeszéléseket. A tanácskozás után tartott sajtóértekezleten mind Paul Ryan házelnök, mind Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi frakciójának vezetője ékes szavakkal és hosszasan dicsérte Donald Trump eddigi elnöki tevékenységét. Mike Pence alelnök a többi között a Trump-elnökség gazdasági eredményeit emelte ki.

Újságírói kérdésekre válaszolva Trump ismételten cáfolta, hogy kampányának munkatársai a választási kampány idején oroszokkal játszottak volna össze. "Utánam nem nyomoznak, talán Hillary után igen" - fogalmazott, utalva arra a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által újraindított vizsgálatra, amely a Clinton Alapítvány ellentmondásosnak ítélt tevékenységét vizsgálja.

A sajtóértekezleten az elnök arról is tájékoztatott, hogy az idén a jóléti reformok ügyében kétpárti együttműködést szeretne, s hogy változatlanul kitart amellett, hogy Mexikó "valamiképpen" kifizesse a határon építendő fal árát, valamint hogy az Észak- és Dél-Korea közötti párbeszéd megindulása a Fehér Ház nyomásgyakorlásának köszönhető.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából