Ugrás a cikkhez
Reklám

Nekiestek a közösségi oldalakon Manfred Webernek, miután a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa, aki egyúttal az Európai Néppárt EP-frakcióját is vezeti, a parlamenti frakció kétnapos zárt ülésén úgy fogalmazott, "2018-ban Európa központi témája, hogy végső megoldást találjunk a menekültkérdésre", írta a faz.net.

Mivel a végső megoldás kifejezésről sokaknak (azaz az összes zsidónak, liberálisnak és agymosottnak) a "nácik" végső megoldása jutott eszébe, amit annak idején a "zsidókérdésre" adtak (természetesen a megkérdőjelezhetetlen és folyamatos ismétlődéssel fenyegető ún. holokausztról van szó, mint mindig), Weber mondatát pillanatok alatt felkapták a közösségi oldalakon. (Bár Weber nem az Endlösung szót használta, hanem azt mondta, hogy finale Lösung - állapítja meg még a Zsindex is.)




A politikus így aztán később a Twitter-oldalán volt kénytelen magyarázni: igazából nem úgy értette ezt a végső megoldást, hanem mindössze azt akarta mondani, hogy közös európai gondolkodásra van szükség, hogy segíteni tudjanak a rászorulókon. A megoldáskeresésben egyébként szerinte fontos szerepe van a visegrádi országoknak, így Magyarországnak is.

 

My choice of words yesterday was wrong and I regret it. But accusing me of intending any further associations is dishonest and completely mischaracterises my personal view and position. 1/2

— Manfred Weber (@ManfredWeber) January 6, 2018

 

This is where I remain on the issue: We need in 2018 a European answer to the migration challenge. We Europeans must offer further protection for people in need and at the same time stop illegal migration. #migrationEU 2/2

— Manfred Weber (@ManfredWeber) January 6, 2018

 

Az egykori Seeon kolostorban berendezett konferenciaközpontban tartott ülésre ellátogatott Orbán Viktor is, akinek a migránspolitikája gyakori példa és hivatkozási alap Merkel CDU-jának testvérpártjában, a CSU-ban.

A CSU azt szeretné, ha felső határt szabnának Németországba befogadható "menekültek" számának. Szerintük a hamarosan a Szíriából érkezett betolakodók egy részét is haza lehetne küldeni, mivel a helyzet 2015-höz képest jelentősen javult a polgárháború sújtotta országban. Felvetették azt is, hogy az állítólagos fiatalkorú menekülteken végezzenek olyan orvosi vizsgálatokat, amelyek alapján közelítőleg megállapítható az életkoruk.

(Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából