Ugrás a cikkhez
Reklám

Károly herceg, brit trónörökös egyik 1986-ban írt levelében a zsidókat hibáztatja a Közel-Keleten menetrendszerűen kirobbanó háborúk és a térség ingatag stabilitása miatt. Az "idegen európai zsidókat" a brit trón várományosa azzal is vádolja, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a zsidó lobbi mára nagyon erős befolyásoló tényezővé vált, amelyet a washingtoni politikai vezetésnek mindenképpen meg kellene rendszabályozni. A herceg azt is papírra vetette 1986-ban, hogy az európai zsidók tömeges kivándorlása a múlt század közepén, előbb Palesztinába, majd 1948 után Izraelbe, a legtöbb baj előidézőjévé vált a Közel-Keleten – ismerteti Károly herceg 31 évvel ezelőtt írt levelét mai számában a londoni Daily Mail nyomán a Válláh!Hádásot hírportál.



Károly herceg (fotó: Reuters)

Károly herceg a Daily Mail által ma ismertetett levelét az 1996-ban elhunyt Sir Laurens van der Postnak írta. A címzett német anyától és holland apától született 1906-ban Dél-Afrikában, neves történész, filozófus és földrajzíró, illetve Vilmos herceg keresztapja. A brit trónörököst rendkívül kellemetlen helyzetbe hozó levelet állítólag egy archívumban találták meg, amelyet 1986 novemberében Károly herceg az akkori nejével, Diana hercegnővel Szaúd-Arábiában, Katarban és Báhrájnben tett látogatása után írt Sir Laurens van der Postnak. A levélben leírja azt is, hogy az említett három országban tett látogatása nagyon lenyűgöző volt a számára, s rengeteget tanult, sok új dolgot ismert meg az arab világban végbemenő folyamatokról.



Károly herceg és Laurens van der Post a skóciai Balmoralban (fotó: archív)

A most feltárt levélben Károly herceg azt is írja: látogatása során megértette, hogy "az eredetüket tekintve a zsidó és az arab végül is két sémita nép, ám az idegen európai zsidók, de leginkább lengyelországiak, beözönlése a Közel-Keletre okozta a legnagyobb bajokat", állapítja meg a trónörökös, majd leírja a még ennél is keményebb véleményét: "Tudom, hogy sok itt az összetett dolog, ám hogyan lehetne véget vetni a terrornak az azt előidéző okok fölszámolása nélkül?" Végül fölteszi az ezidáig megválaszolatlanul maradt kérdést: "Hát nincs olyan amerikai elnök, aki venné magának a bátorságot, és szembe merne szállni a zsidó lobbival az Amerikai Egyesült Államokban?"



Károly herceg Izraelben, 2015-ben (fotó: judeanpf.com)

Mi meg várjuk az elhatárolódásokat és az ilyenkor szokásos bocsánatkéréseket.

El-Kudszi – Kuruc.info

Frissítés: "nem a magánvéleményét tükrözi"...

Károly herceg 1986-os levele nem a magánvéleményét tükrözi. Legalábbis ez derül ki a trónörökös szóvivőjének a londoni Clarence Házban, a trónörökös hivatalos rezidenciáján kiadott közleményéből. A hírt közlő Má’áriv című izraeli lap világhálós honlapjára kitette az ominózus levél másolatát is.




Az izraeli lap közli Károly hercegnek az egyik nagy-britanniai levéltárban a minap fellelt és a The Daily Mail által megszellőztetett 1986-os levelét is, amelyben az amerikai elnököt (akkoriban Ronald Reagen volt) arra ösztökéli, hogy lépjen már föl a mindenható zsidó lobbival szemben. A lap megjegyzi, hogy eddig a brit királyi család egyetlen tagja sem tett hivatalos látogatást Izraelben. Károly herceg is csak Jichák Rabin és legutóbb Simon Peresz temetésén vett részt magánemberként.




A Clarence Házban kiadott közlemény szerint az 1986-ban írt levél nem Károly herceg magánvéleményét tükrözik, hanem azt, amit az említett három arab országban akkoriban tett látogatása folyamán a vendéglátói mondtak neki.

J. K. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából