Ugrás a cikkhez
Reklám

Két amerikai B-1B Lancer típusú hadászati bombázó gyakorlatozott a dél-koreai légierő egységeivel közösen az észak-koreai demarkációs vonal közelében, világos figyelmeztetésül Phenjannak - jelentette szombaton a Yonhap dél-koreai hírügynökség szöuli védelmi tisztségviselőkre hivatkozva.

A hadgyakorlatot Phenjan ballisztikusrakéta-tesztjeire adott “határozott válaszként” kell értékelni. A csendes-óceáni Guamról felszállt amerikai bombázókat a dél-koreai légierő F-15-ös és F-16-os típusú harci repülőgépei kísérték. A közös manőveren a pilóták észak-koreai célpontok támadást gyakorolták – emelte ki a Yonhap.




A phenjani rezsim július 4-én, az amerikai függetlenség napján, röviddel a hamburgi G20-csúcsot megelőzően tesztelte első interkontinentális rakétáját.

Donald Trump amerikai elnök határozott választ ígért Kim Dzsong Un észak-koreai vezető provokációira. Washington egyebek mellett attól tart, hogy az izolált kommunista rezsim nukleáris robbanófejek hordozására képes interkontinentális rakétákat fejleszt, amelyekkel elérheti az Egyesült Államokat.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából