Recep Tayyip Erdogan török elnök arra ösztönözte az összes Európában élő törököt, hogy legyen legalább öt gyerekük, mondván, hogy ők a földrész jövője, és hogy az lenne a legjobb válasz azokra az „igazságtalanságokra”, melyeket a hazájuktól távol élőkre ott rákényszerítenek.

„Menjetek jobb környékekre élni. Vezessétek a legjobb autókat. Éljetek a legjobb házakban. Ne három, hanem öt gyereket csináljatok. Mert ti vagytok Európa jövője. Ez lesz a legjobb válasz az ellenetek irányuló igazságtalanságokra.”, mondta Erdogan pénteken [2017. 03. 17-én] Eskisehir városában az Associated Press szerint. (Erdogan kijelentésével szintén az amerikai hírügynökség nyomán foglalkozott a muszlimellenességgel nem vádolható New York Times is - szerk.)

A megjegyzésekre akkor került sor, miközben a török elnök a küszöbön álló alkotmányos népszavazásban való „igen” szavazat mellett kampányolt, ami átfogó új hatásköröket adna neki.

Ez volt a legutóbbi az Európának szánt megjegyzések folyamatban lévő sorában, miután török minisztereknek megakadályozták, hogy ott kampánygyűléseket tartsanak.




Hollandia viselte a kritika javát, miután megakadályozta a minisztereknek, hogy vasárnap Rotterdamban egy tömegnek szónokoljanak, és később a városban vízágyúkkal oszlatták fel a török tüntetőket.

Azóta Erdogan egy sor sértést vágott az európai országhoz, beleértve, hogy állami terrorizmussal vádolta meg, valamint azzal, hogy „náci maradványokként” cselekszik és „romlott” jelleme van.

Mindazonáltal az elnök nem az egyelten kormányzati tisztviselő, aki tudatta a hollandokkal szembeni ellenszenvét.

Az ország belügyminisztere, Suleyman Soylu azt mondta múlt csütörtökön, hogy az EU „játszadozik”, hogy megakadályozza Ankara erőssé válását, azt sugallva, hogy Törökország havonta 15 000 menekültet tudna Európába küldeni „annak paffá tételére”. A miniszter kipécézte mind Hollandiát, mind Németországot, mivel három német tagállam korábban törölte a beütemezett gyűléseket.

Ugyancsak csütörtökön Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter figyelmeztetett, hogy Európa „vallásháborúk” felé tart, azt állítva, hogy a holland politikusok a földrészt a „szakadék szélére” viszik.

A népszavazásban való „igen” szavazatok elérésére tett erőfeszítés jegyében, Erdogan erősen támaszkodik a külföldön élő 5,5 millió török állampolgár támogatására.

Ha a törvénytervezet előrehalad, az az elnöknek hatalmat adna rendeletek kibocsátására, szükségállapotbeli kormányzás kihirdetésére, miniszterek és állami tisztviselők kinevezésére, valamint a parlament feloszlatására.

Az előterjesztés kritikusai azt mondják, hogy a népszavazás sikere eltörölné az ország fékek és ellensúlyok rendszerét.

Hidra - Kuruc.info

Forrás:

‘You are the future of Europe’: Erdogan urges Turks in EU to have at least 5 kids

Published time: 17 Mar, 2017 16:19Edited time: 18 Mar, 2017 13:26

Korábban írtuk:

- Hitler valódi utódja: Merkel, a csúnya néni

- Erdoganék már európai szent háborúról beszélnek - havi 15 ezer sáskát szabadítanának ránk

- Törökország felfüggesztette az illegálisok visszavételét - "Mostantól azt mondhatjuk, hogy nem hajtjuk végre"

- Erdogan: vége a barátságnak Hollandiával, neonácik, akiknél nincs civilizáció