Ugrás a cikkhez
Reklám

A milliárdos zsidó a honlapján csütörtökön közzétett közleményben támadta vehemensen az oroszok szíriai bombázásait. Egyúttal azzal vádolta meg Putyin elnököt, hogy "agresszívan kihasználja" az amerikai választások előtti "hatalmi vákuumot a Fehér Házban".

A CNBC által is idézett közleményben Soros azt írja: "a világ történelmi léptékű humanitárius katasztrófa tanúja Szíriában. Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin hajtja végre védence, a szír elnök Bassár el-Aszad támogatásaként. Amikor a tényeket majd teljes valójukban megismerjük, Aleppo Putyin általi lebombázását a modern világ minden képzeletet felülmúló háborús bűncselekményei között tartjuk majd számon" - olvasható a spekuláns közleményében.




Soros - amellett, hogy felidézte: orosz gépek bombázzák Aleppó civil lakosságát - felhívással fordult az oroszokhoz és Európához. "Arra szólítom fel Oroszország és Európa népeit, valamint a világ többi részét is, hogy ne álljanak félre tétlenül, hanem adjanak hangot felháborodásuknak. A közvélemény megszólalása arra késztetheti Putyin elnököt, hogy véget vessen az emberiesség elleni gyűlöletes bűncselekményeinek" - olvasható a közleményben.

Soros György szeptemberben bejelentette, hogy 500 millió dollárt ad az életveszélyes helyzetekből menekülő migránsokat és "menekülteket" segítő programoknak és társaságoknak, vagyis Európa maradék faji öntudatának felszámolását levezénylő felforgatóknak.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Soros: kerítésépítések helyett még több bevándorlót kell befogadni, s évente legalább 30 milliárd eurót költeni rájuk!





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából