Ugrás a cikkhez
Reklám

Legalább hét tüntetőt letartóztattak a demokrata konvenció harmadik napján, miután a - zsidóságát nyilvánosan tagadó, de - cionista Hillary Clinton helyett a galíciai zsidó Bernie Sanders jelöltségét támogató, zászlóégető tömeg hirtelen megrohamozta a rendőröket. A tisztek gumibotokkal verték őket vissza.

A march led by @DemSpring leads protesters away from the gates of the #DemConvention - #LIVE https://t.co/3hddgOMoqZ pic.twitter.com/XczLNIDhXK

— Unicorn Riot (@UR_Ninja) 2016. július 29.

Hét tüntetőt letartóztattak az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-állító országos konvenciójának harmadik napján – közölte Richard Ross, a philandelphiai rendőrfőnök.




A tüntetők eleinte "békés zászlóégetéssel" kezdték a demonstrálást, énekeltek, kartonpapírokra írt üzeneteket tartottak a magasba, és egy "spontán ölelőcsoport" is megalakult. De egy kis idő után elfajult a helyzet, több ittasnak tűnő tiltakozó közelebb ment a kapuhoz, és nem sokára a tömegre is átterjedt az agresszivitásuk: rengetegen megrohamozták a bejáratot.

A vaskaput védő rendőrök megpróbálták visszaszorítani az embereket, és végül gumibottal kényszerítették őket meghátrálásra. Heten átugrottak a kapun, őket azonnal letartóztatták.

Full scene of when protesters breached #DNCinPHL fence & @PhillyPolice attack. #DemsInPhilly #DemConvention pic.twitter.com/09hjCecia1

— Unicorn Riot (@UR_Ninja) 2016. július 28.

A demokrata konvenció korábbi napjain is történt zászlóégetés. Az alább látható majdnem sikerrel zárult.

A protester just caught on fire trying to stomp on a burning flag. #DNCinPHL #DemsInPhilly #DemConvention pic.twitter.com/tgnf5NqNmW

— Natalie DiBlasio (@ndiblasio) 2016. július 28.

(Kuruc.info - Híradó - Twitter)

Frissítés: A zsidó Sanderst támogató, s a vélt vagy valós előválasztási csalások miatt feldühödött tömeg nem csak az amerikai, hanem az izraeli zászlót is nyilvánosan elégette, miközben - amint az a mellékelt videón is hallható - többen is azt kiabálták: "Éljen az intifádá, szabadságot Palesztinának!" A történet érdekessége az, hogy nemcsak Sanders zsidó - aki ezt nem is rejti véka alá -, hanem a valamilyen kisebb keresztény felekezet tagjaként bejegyzett Clintonné is.



Izraeli zászlót égetnek a zsidó Sanders hívei (fotó: John Minchillo / AP)

További furcsasága a tegnapi zászlóégetéses tüntetésnek az, hogy Sanders hívei annak ellenére ócsárolták a leszbikus ferde hajlamúságáról ismert Clintonnét, hogy előválasztási vereségének nyilvánvalóvá válása után Sanders egyértelműen a leszbika támogatására szólította fel a híveit.

S. S. - Kuruc.info

Korábban írtuk: Clintonné hivatalosan is elnökjelölt lett

Kapcsolódó:

- Obama: "szakértők az oroszoknak tulajdonítják" a Demokrata Párt leveleinek kiszivárogtatását

- Demokrata kalandok Amerikában: a néger pártelnök bocsánatot kért Sanderstől egy másik zsidó áskálódása miatt





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából