Ugrás a cikkhez
Reklám

Az izraeli légierő csütörtökön a Hamász infrastruktúrájának négy célpontját támadta a Gázai övezet déli részén, valamint ágyútűzzel felelt, miután palesztin fegyveresek aknavetőkből ismét többször tüzet nyitottak a határ mentén alagutakat kereső katonákra. Az egyik ágyúlövedék megölt egy palesztin nőt - jelentették az izraeli médiában.

Az ötvennégy éves palesztin nőt az övezet déli részén Hán-Junisz mellett egy lakóházat ért lövedék ölte meg. Az izraeli hadsereg olyan "gyanús" épületek felé célzott, amelyek irányából az aknalövedékeket lőtték.

A hadsereg korábban csütörtök délután bejelentette, hogy megtalálta a Hamász egy újabb, már bevetésre kész, huszonkilenc méterrel a föld felszíne alá ásott alagútját, amely az övezetből izraeli területre vezetett nagy valószínűséggel jövőbeli meglepetésszerű támadásokhoz.

A feltárás technológiai, hírszerzési és katonai eszközökkel történt a határ százméteres biztonsági sávján belül a gázai oldalon. A katonai szóvivők azt is nyilvánosságra hozták, hogy április elején elfogták a Hamász egyik olyan tagját, aki jól ismeri a szervezet alagútjait. A közlemény szerint a Dzsebáliában lakó, huszonkilenc éves Mahmúd Atauna két késsel felfegyverkezve hatolt át Izrael felé a gázai határon azzal a céllal, hogy izraeli katonákat vagy civileket öljön meg. Az illető kihallgatása során átadott számos információt a föld alatti munkálatokról, az övezet északi részén található alagutakról, a Hamász ásási módszeréről, és megmutatta, hol vannak lejáratok az alagutakba. Az elfogott Hamász-harcos ellen az izraeli ügyészség vádiratot nyújtott be egy helyi bíróságon.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából