Ugrás a cikkhez
Reklám

Késsel felfegyverkezve és a feltételezések szerint robbanómellényt viselve próbált behatolni egy párizsi rendőrkapitányságra csütörtökön egy férfi, akit a rendőrök a helyszínen agyonlőttek. Később kiderült: nem volt robbanóanyag a támadónál.

A támadó azt kiabálta, hogy "Allahu akbar" (Allah a legnagyobb), és megpróbált megtámadni egy rendőrt. Nevük mellőzését kérő rendőrségi források elmondták, hogy a férfi ruházatában vezetékek futnak, ezért tűzszerészek érkeztek a helyszínre.

Egy szintén név nélkül nyilatkozó rendőr azt is elmondta, hogy valószínűleg nem egyszerű bűncselekményről, hanem terrortámadásról van szó.

Frissítés: Az Iszlám Állam (IÁ) zászlaját ábrázoló papír volt a párizsi rendőrkapitányságnál csütörtökön lelőtt férfinél, és erre a végül meghiúsult támadás elkövetését elismerő arab szöveg volt írva - közölte Francois Molins párizsi ügyész.

A férfinél, aki ruházata alatt egy robbanómellénynek az utánzatát viselte, egy mobiltelefont is találtak a hatóságok. A párizsi rendőrkapitányságot henteskéssel a kezében megrohamozó férfi tettét a körülmények ismeretében terrortámadásként értelmezik a francia hatóságok - mondta Francois Molins ügyész.

A férfi pontosan egy évvel a Charlie Hebdo című hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás után próbált behatolni a rendőrségre.

Az egyik rendőrségi szakszervezet tisztviselője szerint a két rendőr életét is kioltó támadás évfordulóján nagy a feszültség a testületben. "Folyamatos a riadókészültség" - mondta.

Nem sokkal a támadás előtt Francois Hollande francia elnök arról beszélt, hogy a terrorizmus továbbra is félelmetes fenyegetést jelent az országra, a rendőrök, csendőrök vagy tűzoltók ellen elkövetett támadások nem hétköznapi bűncselekmények, hanem a köztársaság ellen elkövetett merényletek.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából